Місцеве населення блокувало луцьких прикордонників, аби звільнити контрабандистів

Місцеве населення блокувало луцьких прикордонників, аби звільнити контрабандистів
Вчора ввечері, 21 вересня, на Волині близько 20 людей здійснили спробу блокувати прикордонників, щоб звільнити контрабандистів, які несли в Білорусь товари.

За деякий час до цього прикордонні наряди відділу «Доманове» Луцького загону затримали у Ратнівському районі двох порушників, - інформує Держприкордонслужба України.

Українці саме намагалися перенести пакунки через кордон до Білорусі на напрямку українського населеного пункту Сільця Млинівські.

Невдовзі до місця затримання правопорушників прибули місцеві жителі в кількості до 20 осіб на транспортних засобах. Вони блокували прикордонні наряди, нецензурно висловлювались та погрожували охоронцям кордону розправою.

Ігноруючи усні вимоги прикордонників, невідомі почали відтісняти затриманих від правоохоронців, продовжували поводитись агресивно та розпочали фізичний опір.

У зв’язку з цим прикордонники змушені були здійснити попереджувальні постріли вгору, після чого група місцевих жителів, швидко сівши в автомобілі, втекла з місця події в напрямку населеного пункту.

За вказаним фактом поінформовано прокуратуру Волинської області, Головне управління Національної поліції та Управління Служби Безпеки у Волинській області та інші взаємодіючі органи. В даний час здійснюються заходи з встановлення та затримання правопорушників та їх пособників.

За фактом нападу на прикордонний наряд внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст. 345 КК України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».

Незважаючи на будь-які дії з боку злочинних елементів, Державна прикордонна служба продовжуватиме вживати всіх необхідних заходів із забезпечення надійної охорони державного кордону та протидії організованій злочинності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Записати їх номера і що разу на яму тих блокувальників
Відповісти
Останні новини
Місцеве населення блокувало луцьких прикордонників, аби звільнити контрабандистів
22 вересень, 2016, 11:04