На місці «Старого ринку» пропонують поставити сцену та мистецькі крамниці

На місці «Старого ринку» пропонують поставити сцену та мистецькі крамниці
Начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Луцької міської ради Сергій Годлевський називає «раковою пухлиною» розміщення Центрального ринку поряд з Замком Любарта та пропонує альтернативу.

Про це інформує Волинська правда.

«Так званий Центральний ринок є раковою пухлиною для Старого міста, – сказав чиновник на вчорашньому засіданні постійної депутатської комісії Луцькради з питань міжнародного співробітництва, – Там є цілий ряд проблем: екологічна, антисанітарна, криміногенна».

За словами Годлевського, проблемним залишається і питання організації руху транспорту у Старому місті. «Про який доїзд до цього міста можна буде думати? Хто бачив ту Замкову вулицю? По ній йти не можна. Це є просто суцільний «Шанхай торгівлі», – продовжив посадовець.

На думку чиновника, торгівці з Центрального ринку мають працювати на новому ринку поряд з підприємством «Кромберг енд Шуберт Україна». Натомість на місці ринку поряд з замком організувати територію, де б розташовувались кухні різних народів, мистецькі крамниці.

«А з плацу зробити «Співоче поле» і поставити велику декоровану сцену, яка була би під замком, – зазначив Годлевський, – І ми би не руйнували замку усіма подіями, які ми проводимо в ньому… В замок треба ходити, в замку треба приймати гостей, але на тому ставимо крапку. А під замком можна співати і там має виховуватися наша молодь. І тоді Старе місто саме собою заживе».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цілком погоджуюсь з Годлевським!
Відповісти
КРОПИВА, Годлевський то не простi лучани, якi рахують кожну копiйку, i яким iхати чорт-зна куди вже коштуе грошi.

То паньство, правда в першому поколiннi - накрало тихенько на примiтивний бiзнес - для чого йому центральний базар? поiде на джипi в супермаркет.

Швондерство.
Відповісти
Мені теж базар не треба, ціни від магазинних не відрізняються, лише сморід і бруд біля старого міста, хай би там пустир був, але не цей гидкий ринок.
Відповісти
А де люди з села будуть купляти запчастини до велосипедів та сільгосптехніки? У супермаркеті чи по інтернету? Де мешканець міста зможе придбати за копійки сто грамів цвяшків чи 12 шурупів? Добре, Таня, що у тебе ні ровера, ні сільгосптехніки, а мешкаєш ти в квартирі з гарним ремонтом та новими меблями...
Відповісти
на Львівській біля кромбергендшуберт.
Відповісти
Ракова пухлина в годлевських у iх мозку.

Як писав Андрiй Малишко: "Зiбрати б усiх аферистiв у зал, i я б iм почав отакий охорал...."
Відповісти
А вiн грошi мае на мистецькi споруди???

чи то просто так??? Нью-Васюки???
Відповісти
годлевський годлевським, але базару там НЕ БУДЕ. Романюк заявив публічно, що це одне зі стратегічних завдань міста. Отже, рано чи пізно...
Відповісти
Старый базар не покорился "Кривому", устоит и против "комсомольца". Просто, хлопотно все это, денег не хватит у города.
Відповісти
Я - за благоустрій старого міста, однозначно. Але хто подумає про тих людей, що вклали немалі кошти, аби владнати справи з бізнесом (торгівлею)? Треба просто повчитися в європейських міст, в яких досить гармонійно функціонують базари, базарчики і тішать не лише мешканців, а й гостей, туристів. Треба облаштувати торгівельні ряди, привівши їх до одного типу, ти самим створивши ярмарок, додати сувенірні крамнички і середньовічний базар. Тут можна і ковалів, і гончарів, і флористів примостити. А тоді зробити гарні вулички-дороги з вказівниками. Можна все по-людськи, цивілізовано, а не рубати з плеча...
Відповісти
Перші кроки в цьому напрямку вже робляться: вирівнюються торгові ряди, замінюються новими старі металоконструкції, кладеться бруківка, ширшими стали проходи. Люди вклали власні гроші. То хватить їх трусити, дайте працювати. І так шалене безробіття.
Відповісти
Перепрошую, я проста лучанка і мені дуже зручно, що старий ринок розміщений в центрі міста. Але я розумію, що набагато краще для порядку, чистоти і розвитку міста, коли там ринку не буде. А буде історико-культурний заповідник, де з'являться нові робочі місця, бо туристам буде куди приїздити і буде на що подивитись. А то вибачте, але "базарники" лишають срач після себе... Друга справа, що перенісши ринок на ГПЗ варто подбати про зручний доїзд таких простих смертних, як ми... А це вже завдання влади! А загалом ідея дуже хороша. У нас в цеху близько 40 чоловік і всі схвалюють таку ініціативу!!! Робіть чиновники!!! Робіть!
Відповісти
думайте про перспективу для наших внуків а не про те що зараз потрібно нам в цю хвилину. можливо варто накреслити стратегію, і прикинути поступовий багаторічний план втілення цієї класної і без сумніву, європейської ідеї. Врахувати треба усі сторони і викласти все на папері, щоб була повна прозорість дій влади.
Вислухати усі пропозиції, провести "мозговий" штурм, громадські слухання, думки істориків, економістів, експертів, знайти оптимальне рішення - такий підхід повинен бути у влади. У жодному разі не допустити зачистки ринку силовим методом, і звісно, не допустити в подальшому будівництва на цьому місці торгового центру...
Відповісти
Старий ринок, найзручніше місце де можна купити свіжі продукти, зокрема у селян. Та й луцькі бабусі підносять городину, фрукти. Зручне розташування, під’їзд транспорту, що ще потрібно. А кому потрібне "Співоче поле" нехай йде в Центральний парк там уже одне є. Тільки бажаючих співати поки нема. Я думаю, що найближчим часом навряд чи й знайдуться.. А на рахунок туристів то їх на грядку поки що не назбирати не то, що ціле поле. Якщо у Романюка та Годлевського чешуться руки, то їх є де почесати у комунальній сфері запущеній "до нельзя". Хто кришує супермаркети – той і бореться з ринком. А міська влада, якби дбала про людей, то думала б на його облаштуванням а не ліквідацією.
Відповісти
Крот, ти маєш точки на Старому а на Новому Ринку не встиг купити , от і дратує тебе ця тема кругом! :)
Відповісти
Криміногенна проблема - у вас в міській раді!
Відповісти
Останні новини
На місці «Старого ринку» пропонують поставити сцену та мистецькі крамниці
26 вересень, 2012, 11:32