У Луцьку відкрився Центр енергоефективності та енергозбереження. ФОТО

У Луцьку відкрився Центр енергоефективності та енергозбереження. ФОТО
Перший в Україні консультаційний центр з питань енергоефективності відкрився у Луцьку на проспекті Перемоги, 12. Будинок, у якому він знаходиться, - ОСББ, яке взяло найбільший в Україні кредит для повної модернізації будинку.

Тут кваліфіковані спеціалісти, що пройшли навчання у міжнародних компаніях, зможуть надати повноцінну інформацію щодо економії енергії, якісного та ефективного утеплення будинків, державних та місцевих програм підтримки енергоефективності тощо, - інформує прес-служба Луцької міської ради.

Центр відкрився завдяки зусиллям очільника Ради голів ОСББ Луцька Романа Бондарука та голови асоціації ОСББ “Лучани” Юлії Сабатюк, що залучають до співробітництва українські та міжнародні компанії і проекти.

На урочисте відкриття Регіонального Центру енергоефективності та енергозбереження приїхали керівники ОСББ з різних куточків України, які вивчають досвід Луцька і використовують набуті знання у своїх містах.

Привітати лучан та гостей з важливою для Луцька подією завітав міський голова Микола Романюк, який зазначив, що відкриття консультаційного центру є великим кроком вперед. “Питання енергозбереження для міської ради стоять на першому місці. Ми як влада всіляко допомагатимемо і підтримуватимемо ОСББ”, - сказав Микола Романюк.

Роман Бондарук зазначив, що відкриття цього центру - це об'єднані зусилля ради голів ОСББ Луцька, міського голови Миколи Романюка, виконавчих органів влади, депутатського корпусу, які дійшли консенсусу, щоб працювати для розвитку нашої держави.

Юлія Сабатюк додала, що тільки разом з міською владою, депутатським корпусом можна досягти результатів, щоб Україна стала енергонезалежною державою.

Едуард Зубчик, директор Волинської обласної дирекції “Укргазбанку”, подякував міській владі, яка найпершою в Україні прийняла рішення про відшкодування відсотків по кредитах, наданих ОСББ. Також він зазначив, що “Укргазбанк” прийняв рішення профінансувати ОСББ “Авангард Луцьк” для повної модернізації будинку на суму 2 млн 860 тис грн.

Вікторія Погорєлова, представник проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні», сказала, що приємно спостерігати, що в Луцьку можна побачити, як на практиці реалізовуються всі задуми й плани стосовно створення ОСББ та енергоефективності.









Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.