Перший Чемпіонат Волинської області з козацького двобою відбувся у Луцьку

Перший Чемпіонат Волинської області з козацького двобою відбувся у Луцьку
В Луцьку відбувся перший Чемпіонат Волинської області з козацького двобою.

Після офіційної появи на Волині цього історичного для українців бойового мистецтва, козацький двобій набув "нового дихання" та почав активно розвиватися, - повідомляють організатори змагань.

Так, лише за півроку у Луцьку відбувся міжнародний турнір "PRIDE-2016" та перший в історії Волині чемпіонат області з цього виду спорту.

У турнірі взяли участь спортсмени вікових категорій від 10 до 18 років - представники наступних спортивних організацій та клубів: "Прайд", "Воїн", "Герць", "Магістр", "Гарда", "Інсайт", ДЮСШ N2 та осередку козацького двобою у м. Ковелі.

Незважаючи на перші кроки у розвитку цього виду спорту, поєдинки, які проходили у рингу, виявились дуже напруженими, динамічними, видовищними та безкомпромісними. Серед спортсменів, які зійшлися помірятися силами на цьому чемпіонаті, були як новачки (які вперше вирішили перевірити свою міць та силу духу), так і досвідчені бійці - переможці з різних видів спорту: рукопашного бою, універсального
бою, ММА, джиу-джитсу, греплінгу, кікбоксингу і т.д.

В командному заліку третє місце посів ВОСК "Магістр", друге виборов ВРКБМ "Прайд", а першу сходинку п'єдесталу обійняв СК "Воїн".

Довідково: Козацький двобій як вид спорту зареєстрований та розвивається на теренах України вже давно. У Волинській області функціонує кілька спортивних організацій, які культивують це бойове мистецтво, в той же час відокремлений підрозділ (представництво) Всеукраїнської федерації козацького двобою було зареєстровано в м. Луцьку тільки на початку 2016 року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Перший Чемпіонат Волинської області з козацького двобою відбувся у Луцьку
22 вересень, 2016, 21:44