Лучани скаржаться на руйнування оселі через будівництво ЖК «Егоїст»

Лучани скаржаться на руйнування оселі через будівництво  ЖК «Егоїст»
Жителі будинку, що знаходиться на вул. Соборності, 22б, скаржаться, на невиконання ремонтних робіт ЖК «Егоїст».

Про це стало відомо сьогодні, 22 вересня, на засіданні постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

На засідання завітали представники ОСББ вул. Соборності. Мешканці розповіли, що в минулому році розпочалось будівництво, яке руйнує їхній будинок. Також їх обурює те, що будівництво знаходиться на відстані 3 метри від їхніх осель, через що вікна постійно забруднені та і робочий процес заважає спокою господарів.

Представники ЖК «Егоїст» пообіцяли мешканцям оперативно виконати усі ремонтні роботи з ліквідації тріщин ще до 20 липня 2016 року, проте робочий процес і досі не завершений.

Мешканці просять допомогти комісію встановити маячки, які контролюють рух тріщин, та пришвидшити ремонтні роботи.

Комунальники повинні встановити маячки упродовж двох робочих днів.

На комісії присутні представники ЖК «Егоїст» узгодили виконання усіх робіт до 1 жовтня 2016 року.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Любые манипуляии с несущими стенами опасны и ведут к их ослаблению. И сколько бы вас не успокаивали так називаемые "специалисты" что cтроительство в непосредственной близости других многоэтажних зданий, распил окон и превращение их в двери и витрины магазинов очень даже безопасно – не верьте.
Стена высотой в 30 метров и весом в десятки тонн несет на себе еще и бетонные перекрытия (около 100 штук в девятиэтажном доме) и всё что на них, стены-перегородки, мебель и т. д. Теперь представьте какое давление испитывает она на уровне первого этажа (а именно здесь прорезают двери и окна для магазинов). При таком давлении некачественный кирпич может трескатся с силой сопоставимой с силой разрыва снаряда. Забивание свай, выемка грунта вблизи фундамента, работа тяжелой строительной техники неподалеку от дома – все увеличивает риски. Это игра в рулетку, учитывая не всегда высокое качество раствора и кирпича, старение материала, частую затопляемость подвалов, что ведет к проседанию грунта в подошвенной части стены и ряд других факторов.
Мне могут возразить, что в скольких домах уже попробивали и ничего. Да результат варварского отношения к жилищному фонду будет всплывать со временем. Для прямого обрушения нужно, чтобы сошлось рад трагических факторов. Но знайте, что изувеченая, потрескавшаяся стена висотного дома, в нижней её наиболее уязвимой части – один из них а возможно и главный. И чем больше будет таких домов, тем выше степень риска.
Я очень надеюсь, что Бог не допустит трагедии, как на Ровенской, но советовал бы лучанам очень внимательно отнестись к этой проблеме, ведь это безопасность вас, ваших родных и вашего имущества, зачастую единственного.
Відповісти
Я б тікав з тих квартир, і навіть побоявся би в той будинок заходити...
Відповісти
Останні новини
Лучани скаржаться на руйнування оселі через будівництво ЖК «Егоїст»
22 вересень, 2016, 18:30