Гунчик закликав усіх поважати права родин загиблих учасників АТО

Гунчик закликав усіх поважати права родин загиблих учасників АТО
Нешанобливе ставлення до членів родин загиблих учасників антитерористичної операції на сході України є неприпустимим.
Здавалося б, то – аксіома. Разом із тим мають місце випадки, коли з транспорту висаджують і тих, хто воював на сході, і матерів загиблих Героїв.

Нещодавно публічно вибачитися перед Надією Іоновою, матір’ю загиблого Героя, змусив горе-перевізника голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, - інформує прес-служба ОДА.

- До мене надійшла заява від мами загиблого Надії Юхимівни Іонової про те, що, незважаючи на неодноразові факти відмови перевізників надавати їй відповідні послуги, вона знову зіткнулася з випадком, коли на маршруті Луцьк-Смідин через Турійськ перевізник Віктор Лісневич, а точніше його працівники, які працюють на цьому маршруті, відмовили Надії Юхимівні у наданні відповідних послуг, - наголосив під час наради за участі представників громадськості, перевізників, представників ЗМІ Володимир Гунчик. - Кожен місяць, кожен день такі вбиті горем мами приходять до мене. І то не єдиний випадок в області. Але на цьому прикладі хочу показати всім, що вибачатися доведеться кожному, хто не буде поважати родини наших загиблих. Хто не схилить голову з повагою до них і не зробить все, аби хоча б частково затамувати їхній біль.

Держава має надавати підтримку особам, які втратили годувальників. Статус сім’ї загиблого дає право на соціальні пільги, зокрема й право на безоплатний проїзд. Разом із тим відповідні витрати не було закладено до Державного бюджету 2016 року.

Одначе, щоби зняти соціальну напругу й підтримати родини загиблих Героїв, на Волині влада врегулювала відповідну проблему, запровадивши адресну фінансову допомогу. По 300 гривень двічі на рік отримує кожен член сім’ї загиблого. За інформацією заступника директора департаменту соціального захисту населення Людмили Сірбіненко , 280-ти членам сімей загиблих Героїв із обласної казни цьогоріч виплатили відповідної компенсації.

- Для вирішення проблем забезпечення надання пільгового проїзду членам сімей загиблих учасників АТО в минулому році були внесені зміни до регіональної програми соціального захисту населення, в якій передбачили пункт про виплату компенсації членам сімей загиблих бійців, - деталізувала Людмила Сірбіненко.

- Був визначений фінансовий ресурс в минулому році були проведені перші проплати цієї компенсації. Виплата проводиться двічі на рік: у травні та листопаді. Цього року в травні було виплачено 280-ти членам сімей по 300 грн, загальна сума складає 84 тисячі 600 гривень. У листопаді буде виплачена повторна компенсація у такій же сумі на друге півріччя. Це саме така цільова виплата, яка дозволяє членам сімей загиблих реалізувати своє право на проїзд.

Окрім того, голова облдержадміністрації видав розпорядження №417 від 16 вересня 2016 року, яким зобов’язав голів райдержадміністрацій та рекомендував міським (міст обласного значення) головам, дотримуючись вимог чинного законодавства, «вжити заходів щодо забезпечення в 2016 році пільговими перевезеннями у межах області на маршрутах загального користування членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції та врахувати видатки на пільгові перевезення членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції в ході виконання місцевих бюджетів у 2016 році та при формуванні бюджетів на 2017 рік у межах реалізації місцевих програм соціального захисту населення».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Гунчик закликав усіх поважати права родин загиблих учасників АТО
23 вересень, 2016, 11:10