Як не захворіти восени та що робити при застуді

Як не захворіти восени та що робити при застуді
Ні для кого не секрет, що з настанням осені люди все частіше хворіють застудою. Як пояснюють лікарі, така ситуація пов’язана з раптовим перепадом температури.

Про це повідомляє БУГ.

Зазвичай, моніторинг захворювань розпочинається в жовтні.

Захворюваність на гострі-респіраторні вірусні інфекції зросла в основному серед дітей шкільного віку. Це пояснюється знову ж таки різким перепадом температури та тим, що діти постійно перебувають у колективі, а це збільшує ризик передачі вірусу.

Основний метод боротьби з грипом та гострими-респіраторними вірусними інфекціями – це, звичайно, уникати контакту з хворими людьми. Важливо регулярно мити руки. Якщо ж немає можливості мити руки під проточною водою, то можна користуватися бактерицидними засобами у вигляді серветок або гелів.

Важливо послуговуватись одноразовими серветками, тому що вірус має можливість зберігати свою активність

Варто уникати місць скупчення людей. Потрібно завжди шукати альтернативу: якщо є можливість не їхати транспортом, де завжди багато людей, які кашляють і пчихають, то краще пройтись пішки, бо на свіжому повітрі заразитися не можливо.

Особливо актуальні ці рекомендації для вагітних та осіб із хронічними захворюваннями.

Важливо адекватно одягатись. Пройшло декілька днів, поки люди перелаштувалися та змінили літній гардероб на осінній. А до цього часу дехто вже встиг змерзнути.

З профілактичною метою рекомендується висипатися та відпочивати. Для підвищення кількості вітамінів варто пити зелений чай із лимоном, відвар із шипшини. Це підвищує опірність організму до вірусних інфекцій.

Коли виходите в людні місця, можна змащувати носові ходи оксоліновою маззю для того, аби захистити слизові від потрапляння вірусу.

Коли ви занедужали, не слід відвідувати роботу або школу, варто викликати лікаря або йти на прийом.

Звичайно, потрібно багато пити теплої рідини. Не варто самостійно приймати жарознижуючі препарати, бо організм сам бореться з вірусом.

А стосовно питання вакцинації проти грипу – ця процедура є доволі ефективною, та робити її потрібно зараз. Вона знижує ймовірність захворіти, робить перебіг хвороби, в разі чого, легшим. Цю вакцину можна робити навіть діткам від 6-ти років та вагітним жінкам.

Що стосується народних методів лікування, то варто послуговуватися головним принципом медицини – «Не нашкодь».

Тому одягаймося тепло, виконуймо всі поради лікарів та не хворіймо!

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як не захворіти восени та що робити при застуді
23 вересень, 2016, 22:25