Риба в супермаркетах низької якості, - риболови

Риба в супермаркетах низької якості, - риболови
Асоціація рибалок України б’є на сполох і заявляє про термінову необхідність провести позапланові перевірки якості товарів, які продаються в супермаркетах.

Йдеться, зокрема, про те, що “жива риба”, котру реалізовують магазини, катастрофічно низької якості і є небезпечною для вживання. Про це УНН повідомили в Асоціації.

Так, в Асоціації рибалок України обурені нормами в законодавстві, які передбачають попередження про планову перевірку магазину за кілька днів з чітким зазначенням дати, коли прийдуть контролери.

“Ясна річ, що такі перевірки перетворюються на фарс. Що можна виявити, якщо інспектор повинен чітко в запиті вказати коли, о котрій він буде, і що він буде перевіряти. Недобросовісним продавцям такими нормами значно полегшили “роботу”, — розповів голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков.

За його словами, “пальму першості в поширенні неякісного, простроченого, а то й відверто „лівого“ товару сьогодні тримають великі торгові мережі”.

Зокрема, це стосується і риби.

“Супермаркет є безвідходним виробництвом. Якщо ви запитаєте у керівництва скільки рибної продукції їм доводиться списувати, так як це швидкопсувний продукт, то у відповідь отримаєте тільки посмішку. У супермаркеті риба в будь-якому вигляді не пропадає.
Якщо рибу не купили в живому вигляді, і вона заснула, то її, як охолоджений рибний продукт викладають в льоду на прилавок. Якщо ж і в такому вигляді вона не знайшла свого покупця, її чистять і потрошать, щоб прибрати явні ознаки товару не „першої свіжості“. Але, якщо і так її не купили. Цей шматок м’яса, який явно розкладається і який вже не можна назвати рибою, направляють в цех, де роблять риб’ячий фарш. Ось такий круговорот „риби“ в супермаркеті!”, — розповіли в Асоціації.

На підтвердження власних слів риболови надали фото побитої, хворої та напівживої риби, які були зроблені у різних супермаркетах.
Нагадаємо, як повідомляв УНН, міністр агрополітики сподівається на те, що в Україні скоро запрацює система контролю якості харчової продукції.

Також нагадаємо, за даними експертів, недобросовісних виробників харчових продуктів до відповідальності майже не притягають.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Риба в супермаркетах низької якості, - риболови
23 вересень, 2016, 23:29