На Ковельщині обміліла головна річка міста. ФОТО. ВІДЕО

На Ковельщині обміліла головна річка міста. ФОТО. ВІДЕО
Днями таке явище можна було спостерігати біля ковельського мосту через річку Турія, що по вулиці Сагайдачного. Як пізніше з’ясувалося – це працювали комунальники УВКГ «Ковельводоканал».

Вони прокладали труби, тобто тягнули їх із одного кінця берега на інший через водойму, і для цього задіяли техніку, – пише ПроКовель.

Раніше ЗМІ писали, в якому жалюгідному стані перебуває річка, що дуже обміліла, поросла очеретом, а там, де ще є вода, – її поверхня вкрилася щільними дрібними водоростями. Також зазначали, що цьогорічний купальний сезон у Ковелі так і не відкрився через забруднення річки, що відповідні служби й досі не знайшли винних у цьому лихові, тому ніхто так і не покараний.

І ось до редакції ПроКовеля знову масово стали звертатися небайдужі жителі міста, які всією душею вболівають за долю головної водної артерії Ковеля. Коли вони побачили техніку на одному з берегів річки, дуже зраділи і припустили, що вона там з’явилася лише з однією метою: для очищення Турії від бруду, мулу та зайвої рослинності. Однак за кілька днів знову забили на сполох. Виявляється, що техніка, яка там працювала, перетворила ділянку ріки на суцільне болото, від якого дуже неприємно тхне.

Тепер навіть той єдиний вузенький струмок, який раніше тік під мостом на початку вересня, безслідно зник. Люди, що рухаються мостом по вулиці Сагайдачного і з якими нам вдалося поспілкуватися, навіть не приховували свого роздратування та гніву від того лиха, в якому нині опинилася Турія.















Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
штунди рулять.
Відповісти