Користувачам індивідуального опалення перерахують субсидії

Користувачам індивідуального опалення перерахують субсидії
Українці, які користуються індивідуальним опаленням і отримують субсидії, у квитанціях за жовтень отримають перерахунок.

Про це повідомляє Domik.ua. Розрахунок проведуть газопостачальні компанії. Нараховані компенсації, невикористані за минулий опалювальний сезон, спишуть з рахунків споживачів до держбюджету. Таке рішення затвердив уряд.

Для перерахунку існує формула: від загального розміру нарахованої субсидії за попередній опалювальний сезон відніметься вартість фактично використаного природного газу, а також вартість 100 кубічних метрів газу за роздрібною ціною для споживачів, актуальною на 1 травня 2016 року – 6,879 гривень за кубометр.

Сума в розмірі 6,879 × 100 = 687,90 гривень залишиться на рахунку споживачів, а решту грошей повернуть до держскарбниці.

Наприклад, середньостатистична сім'я за опалювальний період отримала субсидію в три тисячі гривень. До 1 травня вони використовували газу лише на 1,5 тисячі гривень. Після перерахунку сім'я поверне державі 3000 грн - 1500 грн - 687,9 грн = 812,1 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таке може бути тільки в Україні
Відповісти
Як вони задовбали, хай заберуть свої субсидії і заснуть собі в с....Мені з індивідуальним опаленням вже 3 раз перераховують
Відповісти
це ж просто супер мотивація для економії газу
зараз можна буде іти вулицею і казати хто отримує субсидію
в кого вікна на розпашку -той має субсидію
а сенс економії.коли все заберають і так
не віддавайте грошима. давайте на купівлю твердопаливного котла.сонячних батерей і т.д
але кому це потрібно
гроші двічі відмили і все
Відповісти
Що ви пишете дурниці!?

Нічого сім"я повертати не буде! Рішення уряду говорить про те, що у кого є позитивний залишок на рахунку в газопостачальній компанії після завершення минулого опалювального сезону, то цей залишок буде повернутий державі самою компанією, і залишеться на рахунку не більше 687,90 гривень. Ось і все! Не сійте паніку серед простих українців!
Відповісти
виродки- цілу зиму платив повну ціну .бо не могли вони ніяк нарахувати те нещастя по імені субсидія ,нарахували нарешті за весь опалювальний період в березні ,звичайно що те ,що я заплатив вже не повернули, а утворилася переплата - от тепер її заберуть -у мене питання то начорта та субсидія?
Відповісти
Останні новини
Користувачам індивідуального опалення перерахують субсидії
25 вересень, 2016, 18:31