Інвалідам Луцька обіцяють зручності на вокзалі та стабільний графік спецтранспорту

Інвалідам Луцька обіцяють зручності на вокзалі та стабільний графік спецтранспорту
У Луцьку вирішили відкоригувати норми пониження бордюрів у місцях основних пішохідних напрямків на Привокзальній площі.

Про це 26 вересня повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Крім того, в управлінні транспорту та зв’язку розробили графік руху транспорту, пристосованого для перевезень людей з обмеженими фізичними можливостями, який розмістили у газеті «Луцький замок».

Це обговорювали учасники засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста, яке відбулось у Луцьку 26 вересня.

Учасники заходу розповіли, що в приміщенні Луцького автовокзалу є пандуси, санітарно-гігієнічні кімнати для інвалідів-візочників, місце для парковки автомобілів інвалідів на території автостоянки вокзалу, де є відповідні знаки для орієнтування.

На міських маршрутах громадського транспорту здійснюють перевезення 17 одиниць транспорту, пристосованого для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, зокрема 9 автобусів та 8 тролейбусів. Перевізникам вказали на необхідність маркування автобусів на лобовому склі біля трафарету з назвою маршруту та біля дверей, обладнаних підйомником чи висувною площадкою.

Заступник луцького міського голови Святослав Кравчук доручив відповідним службам простежити, щоб при ремонті вулиць та дворових територій, де живуть інваліди, були встановлені бордюри та обладнані переходи, згідно визначених норм.

Крім того, члени комітету запланували обстежувати умови вільного доступу інвалідів до залізничного вокзалу, реконструкція якого наближається до завершення. Також вирішили два рази у місяць перевіряти роботу автобусів, які здійснюють перевезення інвалідів, а до перевізників, які з 1 січня не будуть оголошувати назви зупинок обіцяють вживати відповідні заходи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Інвалідам Луцька обіцяють зручності на вокзалі та стабільний графік спецтранспорту
27 вересень, 2012, 08:11