Міськрада «пошкодувала» віддати в оренду цілий гектар землі у «Старому Луцьку»

Міськрада «пошкодувала» віддати в оренду цілий гектар землі у «Старому Луцьку»
Депутати Луцької міської ради не поновили договір оренди земельної діялнки на Кондзелевича, 24 в заповіднику «Старий Луцьк».

Про це йшлося 26 вересня під час сесії Луцької міської ради.

На розгляд депутатів виносилося питання про поновлення договору оренди ПАТ «Спектр» земельної діялнки на вулиці Кондзелевича, 24 в історико-культурному заповіднику. Площа ділянки займає майже 1 гектар.

Депутати не підтримали цього рішення.

Заступник начальника управління земельних ресурсів Луцької міської ради Тетяна Лихограй пояснила, що за умов продовження договору оренди, ПАТ «Спектр» сплачуватиме до міської казни щонайменше 36 тисяч гривень в рік. За це рішення виступав міський голова Микола Романюк. Він мотивував це користю для наповнення бюджету.

Інакше, пояснила Лихограй, підприємство не сплачуватиме за оренду.

Проте на повторному голосуванні депутати знову не підтримали поновлення договору оренди.

Депутати, які не підтримали продовження оренди, вважають, що цілий гектар міської землі віддавати в оренду недоцільно. Краще змінити рішення про оренду, віддавши орендатору тільки ту землю, на якій розміщене його майно. Решту ж землі реалізувати на аукціоні, пояснив депутат міськради Сергій Григоренко.

Довідка

На ділянці на Кондзелевича, 24 вже є фундамент запланованого ще в 2007 році високоповерхового будівництва. Підприємство ПАТ «Спектр» планувало тут збудувати два чотириповерхові житлові будинки із баштами-мансардами. Проте встигли залити тільки фундамент.

Роботи зараз зупинені. У 2010 році порушили кримінальну справу проти тодішнього депутата Луцької міської ради Тетяни Семенюк, яка отримала 30 тисяч хабарних гривень за сприяння виділенню ПАТ «Спектр» земельної ділянки для будівництва. Тоді вона проголосувала своєю карточкою та ще трьома карточками інших депутатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міськрада «пошкодувала» віддати в оренду цілий гектар землі у «Старому Луцьку»
26 вересень, 2012, 17:21