У Луцьку знову хочуть перейменувати низку вулиць. СПИСОК

У Луцьку знову хочуть перейменувати низку вулиць. СПИСОК
У Луцькій міській раді створили комісію, яка займається питанням впорядкування назв вулиць.

У її роботі взяли участь секретар міської ради Юлія Вусенко, депутати Майя Шостак, Аркадій Соломатін, Тарас Шляхтич, Наталія Бунда, Микола Федік, Павло Данильчук, Євген Ткачук, представниця Інституту національної пам'яті України Леся Бондарук та начальник відділу охорони культурної спадщини управління культури Петро Тронев.

Про це йдеться на офіційному сайті Луцькради.

На початку засідання Петро Троневич повідомив, що робоча група з перейменування вулиць визначила 19 вулиць, які будуть перейменовані згідно Закону про декомунізацію. Також були запропоновані нові назви для цих вулиць. Отож, перелік перейменованих вулиць попередньо виглядає так:

вул. Боженка — вул. Магістральна;

вул. Говорова — вул. М. Чубинського;

вул. Корнійчука — вул. Б. Нємцова;

вул. Красовського — вул. Галини Коханської;

провулок Красовського — провулок Галини Коханської;

вул. Молодогвардійська — вул. Крайня;

вул. Нікішева — вул. М. Вербицького;

вул. Панфілова — А. Пашкевича;

вул — Революційна — вул. Акацієва;

вул Макаренка — вул. Долинна;

вул Островського — вул. Олександра Байдукова;

вул. Шевцова — вул. Староброварна;

вул. Папаніна — вул. Арсена Річинського;

вул. Ярощука — вул. С. Тимошенка;

пров. Червоноармійський — пров. Черешневий;

вул. Гастелло — Люблінська;

вул. Воїнів — Інтернаціоналістів — вул. Воїнів - Афганців;

вул. Федорова — вул. Св. Миколая;

вул. Ватутіна — вул. Ліщинова.

Секретар міської ради Юлія Вусенко зауважила, що у новому списку - чимало іменних назв, від яких варто відходити.

“Нові назви — це лише попередні пропозиції від членів робочої групи. Ми проведемо ще одне спільне засідання, на якому детальніше обговоримо нові назви по кожній вулиці. Будемо раді почути думку мешканців вказаних вулиць стосовно нових назв”, - наголосила вона.

У підсумку члени комісії одноголосно затвердили перелік 19 вулиць, які підлягатимуть декомунізації та змінять назву найближчим часом.

Також розглянули пропозицію депутата Павла Данильчука про перейменування вул Потапова на вул. Героїв Волинської Січі. За його словами, це одна із центральних вулиць міста, на якій знаходиться чимало навчальних закладів, тому ця вулиця повинна називатися на честь новітніх Героїв України. Пропозиція була взята до відома.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
таке сидить у кремлі.
Відповісти
в міськраді
Відповісти
Ліпутати вам,що нема чим зайнятись.Тут думаєш,Як вижити за мінімальну пенсію при стажі 45 років. Як ви Бога не боїтеся. Якби ви жили, так як ми можливо думали про нас.А так у вас мільйони, а бидо і дураки терпимо вас.Коли прийде до вас час,коли все заберуть накрадене
Відповісти
терпіть, раз так погано було ))
Відповісти
відчуаю покращення! Хто мені заплатить за перероблення документів на квартиру?
Відповісти
що ні ))
Відповісти
Кожен займається своєю роботою-це правильно.Щодо назв: варто зрозуміти, що інформація впливає негативно до перейменування на позитивно - після .Варто розуміти, що підбираючи ім"я і дитині і назву вулиці- треба дуже добре подумати.Все впливає на подальшу долю кожного.Це питання можна глибше вивчити, якщо хочете. Щодо інших проблем у державі , то їх безліч.За вирішення їх відповідають інші люди.Щодо малої пенсії, я її не чекаю від держави. Дбаємо про себе самі.
Відповісти
Часом здається, що у місті немає більше проблем. Тільки назви вулиць поміняти і заживемо! От тільки більшості лучан від цього ні холодно, ні жарко. Хіба тільки тим весело, кому не пощастило жити на одній з тих вулиць. Зміна прописки та пов*язаних з нею документів - задоволення ще те. Та і взагалі, хто такий С. Тимошенко, чи не радянський маршал? Якщо це вчений Степан Тимошенко, то бажано було б повністю ім*я написати, а-то на зраду змахує! Якщо вже не брати до уваги те, що Ярощук, чию вулицю хочуть перейменувати на Тимошенка, зробив для Луцька набагато більше, фактично відбудував місто після війни. А яке відношення до Луцька мають Пашкевич, Байдкуов, Коханська і Ричінський. От замість того, щоб асфальт покласти на тих вулицях, то лучани стрибатимуть по коліна у калюжах і багні, і відчуватимуть гордість за вулицю Св. Микоая, чи Магістральну! Це перемога, браття! Слава Романюку - Данильчуку слава!
Відповісти
їх всіх знаєш?
розкажи...
Відповісти
Знаю особисто
Відповісти
Зібрали групу дармоїдів, які займаються нікому непотрібною роботою. А ви подумали про людей, скільки документів їм доведеться переробляти внаслідок нікому непотрібного перейменування вулиць? Краще б роздали цим членам комісії граблі і відправили згрібати осіннє листя.
Відповісти
Я на рахунок вул.Корнійчука. Ви депутати взагалі знаєте хто він такий і що для Украіни він зробив!? Я на цій вулиці виросла. Проживають там зараз одні пенсіонери. Вони і про Немцова не чули. І певно не хочуть чути. Вам дійсно там занятись не має чим. Ми для чого вас туди вибирали? Ну певно не для того щоб ви вулиці переіменовували. І кошти з пенсіонерів здирали.
Відповісти
Заголовок некоректний. Що означає "знову", коли комісія просто не доробила роботу. Не були б пофарбовані комуністи при владі, ще на початку 90-х вулиці перейменували і всі забули.
Відповісти
А чим вже першодрукар Іван Федоров не догодив? Під яку нах...ен декомунізацію він підпадає? В XVI ст. про компартію ніхто й не чув! Невже у Луцьку закінчилися більш важливі і нагальні проблеми? Чи нашим дупутатцям крым показухи зайнятися немає чим? Крім того, а ви запитали думку тих людей, що проживають на цих вулицях?
Відповісти
Вулиця, яка названа на честь Федорова - це не на честь першодрукаря, а на честь Федорова - командира партизанського з'єднання, яке діяло в тому числі і на Волині під час Великої Вітчизняної війни. Наші виродки-депутати продовжують випалювати з пам'яті будь які згадки про тих, хто воював і переміг німецький нацизм. Натомість вулиці називають на честь тих покидьків, які воювали саме на боці німців, як наприклад такий собі Р.Шухевич (маємо в Луцьку вулицюя яка носить його ім'я) - один із колишніх очільників батальйону "Нахтігаль", а пізніше, у 1942 році - заступник командира 201 шуцманшафт батальйону (допоміжні війська Вермахту), який і воював на боці німців проти партизанів, правда, на території Білорусії. Ось такі справи. Виродки наші депутати, інакше не скажеш!
Відповісти
Чого не знаєте, того не пишіть! Не в Луцьку, а у Ковелі дійсно є вулиця Федорова, яка названа на честь командира партизан Олексія Федорова. А конкретно в Луцьку вулиця Федорова названа на честь першодрукаря Івана Федорова, який жив у 16 ст. На колишніх табличках на будинках так і було написано "вулиця Івана Федорова". Щоб переконтися, розрахуйтеся в будь-якому закладі на цій вулиці і подивіться на адресу, що зазначена на чеку. Там буде писати "вул. Івана Федорова".
Відповісти
правильно роблять депутати. Головне- це пам*ять про свою історію і виконання закону про декомунізацію Тому що правова держава характеризується чітким дотриманням законодавства. Як добре що я не живу у Луцьку)))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку знову хочуть перейменувати низку вулиць. СПИСОК
27 вересень, 2016, 09:17