Міноборони Росії заявляє, що Україна приховує інформацію про МН-17

Міноборони Росії заявляє, що Україна приховує інформацію про МН-17
Російське міністерство оборони вважає, що українська сторона приховує від слідства важливу інформацію про обставини катастрофи лайнера авіакомпанії Malaysia Airlines в Донецькій області.

Про це повідомляє ВВС Україна.

За словами представника російського відомства Ігоря Конашенкова, "рейс МН17 під час перебування в українському небі контролювали українські радіолокаційні засоби, а також система ППО, і він був під управлінням українських диспетчерів".

Пан Конашенков стверджує, що дані російської радіоелектронної розвідки підтверджують, що в районі катастрофи діяли українські радіолокаційні станції. При цьому, за його словами, українська сторона не передала інформацію з цих станцій слідчим.

"Українська сторона не випадково приховує від слідства, родичів загиблих і світової спільноти інформацію, яка дозволила б встановити повну картину катастрофи", - сказав пан Конашенков.

Українська сторона заяви російського міністерства оборони поки що не прокоментувала.

Минулого тижня міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час виступу в Раді Безпеки ООН звинуватив Росію в тому, що вона своїми діями перешкоджає притягненню до відповідальності причетних до авіакатастрофи.

28 вересня міжнародна комісія, яка розслідує причини катастрофи МН17, має оприлюднити звіт про те, якою зброєю і звідки збили літак.

Україна та західні держави схильні вважати, що лайнер збили ракетою, запущеною системою "Бук" з території, яку на той момент контролювали бойовики так званої "ДНР".

Росія покладає вину за катастрофу на Україну.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Міноборони Росії заявляє, що Україна приховує інформацію про МН-17
27 вересень, 2016, 01:29