Бюджет майбутнього, шахти та дороги - що відстоює волинський депутат. ВІДЕО

Бюджет майбутнього, шахти та дороги - що відстоює волинський депутат. ВІДЕО
Уже традиційно щомісяця народний депутат Ігор Гузь у прямому ефірі телеканалу «Нова Волинь» інформує волинян про свою роботу в окрузі та законотворчу діяльність.

27 вересня нардеп розповів про формування держбюджету-2017, майбутнє шахти №10, ремонт дороги «Устилуг-Луцьк», криміногенну ситуацію у Нововолинську, неякісне виконання робіт з ремонту доріг у містах Володимир-Волинський та Любомль, що здійснює фірма "Аміла" до якої причетний екс-регіонал Роман Микитюк.

«Фірма горе-митника ремонтує дороги в Любомлі та Володимирі за державні кошти. Ці гроші мені вдалося добитися для округу. Нарікань від людей на неякісний ремонт вистачає. Місцева влада також незадоволена роботою цієї фірми. Пане Романе, я Вас попереджаю, що буду добиватися, аби Генпрокуратура притянула до відповідальності тих людей, які керують фірмою «Аміла», - наголосив депутат.

Також Ігор Гузь зауважив, що він голосував і був «двома руками» «за» невизнання виборів Українським парламентом до державної думи.

Нардеп відзначив той факт, що держава у 2017 рік має ввійти з бюджетом.

«Я вітаю той факт, що бюджет-2017 уже 18 вересня був опублікований на сайті Верховної Ради. Є час на зміни. Треба вносити пропозиції і приймати проект бюджету. Наприклад, закладено 30% надбавки для вчителів, то що це погано? Треба голосувати", - впевнений нардеп.

Також Ігор Гузь наголосив на своїй принциповій позиції щодо добудови шахти №10.

«У 2015 році було на шахту 200 мільйонів гривень, у 2016 році – 100 мільйонів, а на 2017-му – 20 мільйонів гривень. То що це за такі підходи? Я був на зустріч з Володимиром Гройсманом, де сказав: «Так не піде. Треба добавити до цієї суми нуль і буде 200 мільйонів», - каже Ігор Гузь.

Депутат звернувся до голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика – додати до переліку будівництва доріг, що будують за кошти від перевиконання митних надходжень, на 2017-й дорогу «Устилуг-Володимир-Луцьк».

«Це – дорога є складовою до митниці, і дорога ця зараз у страшному стані. Я виступаю за продовження пілотного проекту, що від перевиконання митних надходжень йде на ремонт доріг", - зауважив нардеп.

Крім того, питання оптимізації малокомплектних шкіл - чи не найпроблемніше на Волині для Ігоря Гузя.

«Початкові школи в селах, якщо в цьому селі клас не набирає учнів, то діти змушені будуть навчатися вдома. Разом з батьками дітей з Любомльського району говорили про це у стінах парламенту. Батьки виступили категорично проти, бо як може бути навчання на дому, тим більше, коли школа в селі й далі продовжує працювати», - сказав він.

Ігор Гузь розповів про нещодавню розмову з Міністром освіти та науки Лілією Гриневич та її заступником Павлом Хобзеєм: «Вони пообіцяли, що питання в Любомльському районі вирішиться позитивно, і діти зможуть навчання у початкових школах», - розповів нардеп.

Крім того, Ігор Гузь зустрівся із головою фіскальної служби Романом Насіровим, розповів подробиці щодо пробної версії електронної черги на митниці. До слова, народний депутат тримає на контролі криміногенну ситуацію у Нововолинську і особисто контролює процес розслудування жорсткого вбивства Катерини Литкіної.

А ще народний депутат Ігор Гузь розповів подробиці осіннього запливу з Ігорем Палицею через Велике Згоранське озеро, який відбудеться 7 жовтня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Бюджет майбутнього, шахти та дороги - що відстоює волинський депутат. ВІДЕО
28 вересень, 2016, 09:34