Стало відомо, скільки заплатять податку підприємці-спрощенці

Стало відомо, скільки заплатять податку підприємці-спрощенці
З 1 травня по 30 листопада 2016 року підприємці, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, сплачують єдиний внесок в розмірі від 319 до 7975 гривень.

Як відомо, цього року для підприємців єдиного податку єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) нараховується у розмірі 22% на суми, що визначаються такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску, - повідомляють в ГУ ДФС у Волинській області.

Мінімальний страховий внесок визначається розрахунково як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід), та підлягає сплаті щомісяця.

З 01 травня 2016 мінімальна заробітна плата - 1450 грн. Тобто, мінімальний страховий внесок на травень – листопад 2016 року становить 319 грн за місяць (1450 грнх0,22). Максимальний розмір єдиного внеску - 7975 гривень.

Право на звільнення від сплати єдиного внеску за себе мають фізичні особи - підприємці єдиного податку за умови, що вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують, відповідно до закону, пенсію або соціальну допомогу.

Таким чином, платниками–спрощенцями єдиний внесок сплачується незалежно від того, отримували вони дохід чи ні.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
По моєму це було відомо ще минулого року, як затверджували розмір мінімальної зарплати. немає вже про що писати, то пишете аби було.?
Відповісти
Останні новини
Стало відомо, скільки заплатять податку підприємці-спрощенці
28 вересень, 2016, 10:42