Кабмін узаконив «побори» в лікарнях

Кабмін узаконив «побори» в лікарнях
Кабінет Міністрів України розширив перелік платних послуг, які надаються в державних закладах охорони здоров’я та вищих медичних закладах освіти.

Про це свідчить відповідна постанова №648 від 22 вересня 2016 року, опублікована на сайті уряду, - пише РБК-Україна.

Так, до переліку включили лабораторні, діагностичні та консультативні послуги за зверненням громадян, що надаються без направлення лікаря, зокрема із застосуванням телемедицини; меддопомогу хворим удома, зокрема із застосуванням телемедицини (діагностичне обстеження, процедури, маніпуляції, консультування, догляд).

Також платним уряд визначив медобслуговування, зокрема із застосуванням телемедицини, за договорами із суб’єктами господарювання, страховими організаціями (в тому числі з Фондом соціального страхування України) та медобслуговування, (зокрема із застосуванням телемедицини) іноземних громадян, які тимчасово перебувають на території України, в тому числі за договорами страхування.

Відповідно до документу, проведення мікробіологічних, паразитологічних, молекулярно-генетичних, хімічних, токсикологічних та фізичних досліджень, що не належать до меддопомоги населенню, та оформлення їх результатів також є платними.

Нагадаємо, на фінансування державних програм із закупівлі медикаментів в бюджеті-2017 передбачено лише третину від необхідного обсягу коштів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а що в лікарні не є платним і ще додатково можуть направити на такі аналізі ,через які можна викачати гроші ,а про ліки і говорити не хочеться .
Відповісти
А де обіцяна Гройсманом "Безплатна медицина " у 2017р., яку він обіцяв при обговоренні бюджету на 2017рік на пректі "Свобода слова"
Відповісти
А якої думки про це мастодонт від медицини п. Сидор ?..
Відповісти
ніщєбродам видадуть зельонку і проносне на дурняк. Рехформа діє Ізя рулить
Відповісти
Останні новини
Кабмін узаконив «побори» в лікарнях
28 вересень, 2016, 15:20