Волинь через борги може залишитися без електричок

Волинь через борги може залишитися без електричок
“Укрзалізниця” не скасовуватиме приміські поїзди з 1 жовтня 2016 року.

Про це повідомляє прес-служба структури.

Однак під ризиком залишаються ті регіони, які не компенсували коштів за перевезення пільгових категорій громадян.

Таке рішення прийнято менеджментом компанії, зважаючи на велике соціальне значення приміських перевезень та розраховуючи на конструктивну співпрацю з місцевими органами влади щодо виплати ними компенсацій за перевезення пільговиків у приміському сполученні.

Нагадаємо, що про можливе скасування приміських поїздів повідомлялося у зв’язку з невиконанням місцевими органами виконавчої влади вимог чинного законодавства України щодо компенсації залізничному транспорту коштів за перевезення пільгових категорій громадян. Так, за 8 місяців 2016 року заборгованість місцевих органів виконавчої влади за перевезення пільговиків у приміському сполученні становила 271,6 млн грн.

Деякі місцеві органи виконавчої влади з розумінням поставилися до потреб населення в приміських перевезеннях та у вересні 2016 року перерахували регіональним філіям “Укрзалізниці” певні кошти за перевезення пільгових категорій громадян.

Найбільше у вересні залізничники отримали від Дніпровської міської ради (1763,2 тис грн), Тернопільської міської ради (860 тис грн) та Запорізької міської ради (516,1 тис грн). Певні кошти також перерахували 8 міських та районних рад Хмельницької області, 4 – Миколаївської області, по 3 – Кіровоградської, Запорізької та Полтавської областей. Лише по одній раді здійснили виплати в Луганській, Сумській, Житомирській, Чернігівській, Вінницькій, Черкаській, Дніпропетровській областях. Інші, на жаль, не відгукнулися на прохання залізничників розрахувалися за пільгові перевезення.

Керівництво ПАТ “Укрзалізниця” сподівається, що договори на компенсацію з регіональними філіями ПАТ “Укрзалізниця” все-таки будуть укладені й пасажири приміського сполучення в подальшому будуть отримувати послуги з перевезення в повному обсязі.

Проте, якщо ситуація з компенсаційними виплатами не покращиться, ПАТ “Укрзалізниця” не виключає можливості відміни певних зупинок або скорочення кількості приміських поїздів, особливо в тих регіонах, керівництво яких категорично відмовляється співпрацювати з перевізником.

До слова, Волинська область заборгувала “Укрзалізниці” понад 5 мільйонів гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
бо наша влада не їздить електричками а їх возять власні членовози і вони не розуміють пенсіонерів
Відповісти
КОГО МИ ВИБИРАЛИ
Відповісти
Та там у цих електричках всі їздять безкоштовно,повний бардак.Ці кондутори п"яні ходять, ніхто не перевіряє білетів, зайшло 10 чоловік обілетили 2. Сама сиділа і дивилася. Проїхав 3 зупинки, доки зайшла, нарешті, кондуктор.Посвідчення
біллша половина фальшиві.Звичайно бардак повний.Платити повинні усі,тоді буде повний порядок.У кого є пільги дати грошима і буде порядок
Відповісти
Останні новини
Волинь через борги може залишитися без електричок
28 вересень, 2016, 18:34