«Протилежний Погляд LIVE»: Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй!

«Протилежний Погляд LIVE»: Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй!
На вибір чергової теми ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» вплинули останні події, що відбулися у Дніпрі і викликали масу обурення та обговорення у суспільстві.

Нагадаємо: 24 вересня були розстріляні двоє поліцейських при виконанні своїх обов’язків, нападника затримано. Проте не менш гучною стала заява Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо надання більших повноважень поліцейським: "Імператив презумпції правоти поліцейського повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй".

Керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе сподівається, що Верховна Рада ухвалить зміни до законодавства про презумпцію правоти поліцейських вже 4-7 жовтня. "Потрібно дати повноваження поліцейським, щоб вони випереджали злочинців", - додала вона.

«Протилежний Погляд LIVE» запросив до обговорення цієї теми громадських активістів Олександра Николайчука, учасника ради ГФ «Самооборони Майдану», та Ігора Алексєєва, голову Спілки власників зброї Волині.

Отож, вбивство поліцейських у Дніпрі показало, що час щось переосмислювати. І в законах, і в підготовці правоохоронців, і в самому суспільному договорі. Проте наразі питання прав і повноважень поліцейського спровокувало чималі дискусії щодо системи взаємодії «поліцейський-громадянин».

«Протилежний Погляд LIVE», п'ятниця, телеканал «Нова Волинь», 19:45.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нема чого обговорювати, для наших ментів ще рано такі закони приймати, права людини Аваков хоче запхати в очко!
Відповісти
У нормальній країні все керівництво поліції пішло б у відставку,у нас все навпаки.Хочуть спустити все на гальма і людям брехати дальше,що у нас ідуть реформи.Тільки чомусь з такими реформами стає все гірше.З ситуації по Дніпру насторожує те,що 5 хвилин відео з поліцаями вирізали.Люди не знають що трапилось насправді......
Відповісти
Шановна громада, хочу нагадати події двох річної давнини, коли були розстріляни двоє даішників на КПП "Київ-Бровари". Злочинці "революціонери з білого молота". Їх навіть випустили із-за грат. Залишилось п'ятеро дітей сиротами. Так це необхідність була революційна? Знаєте який мотив у злочинців був? (З протоколів допиту). Вбити правоохороронця будь-якого щоб доказати вірність майдану! Чому мовчать, чому вибіркове правосуддя, тому що це сволота безпринципна, яка зневажає Україну та її народ. Тепер їм треба 37 рік зробити і усіх в стойло. Плескайте далі їм.
Відповісти
І яким же чином загиблим даішникам допомогла б вижити презумпція їх правоти?
Навіть військові мають право не виконувати злочинний наказ - чому ж люди повинні сліпо слухатись поліцаїв, які часто самі ж порушують закон? І кому в разі порушень скаржитись : самим поліцаям, чи в наші чесні суди та прокуратуру?
Відповісти
Додам ще, кількість правоохоронців не зменшилась, розігнали професіоналів, грошей з бюджета виділяють більше ніж при Янику, тепер ще додамо беззаперечних їм прав, і це при відсутності прокуратури з її наглядом, бо знищили організацію і майже вже з добитою судовою гілкою влади. Керуй - не хочу. Думаю, що ще згадаємо і 33 рік і Бабин Яр. Жандармсько-поліцейська країна . Або підготовка до втечі, щоб не було кому вчасно затримати. Але від всевишнього суду небесного невтечеш. Кріпімося!
Відповісти
В напарниці була кричуща необхідність застосовувати зброю на ураження, як зрозумів з змі вона просто тримала злочинця на прицілі що і призвело до трагедії на мою думку це або психологічний фактор або не профісіоналізм і винна реформа за три місяця не вивчишся навіть на масажиста а тут галочка в журналі і випхали один на один з бандюками які мають бойовий досвід, хто переможе? дурне питання, зміна закону знань і навичок не надасть, тільки тренування і навчання, краще зміну скоротити на дві години а цей час проводити в спортзалах, тирі, і заняттях з юристами і більшість підстав насміхатись над поліцією самі собою зникнуть і авторитет буде.
Співчуваю сімям загиблих, це щиро.
Відповісти
Тоді треба міняти Конституцію під ці тупі закони
Відповісти
Зарплата на рівні військових,про зброю на вулиці всі уже добре знають,отож і службу нести треба в повній амуніції якщо переживають за своє здоров'я. А зміна законодавства поставить людей на коліна.скаржитись поліцейському на поліцейського мені здається не вийде, солідарність....

Відповісти