Освіта, земля, межі міст, бюджет, тарифи, ліс - в Устилузі обговорили найгостріші проблеми. ФОТО

Освіта, земля, межі міст, бюджет, тарифи, ліс - в Устилузі обговорили найгостріші проблеми. ФОТО
Учора, 28 вересня, народний депутат Ігор Гузь активно працював з громадою в окрузі №19.

Він зустрівся з головою Устилузької територіальної громади Віктором Поліщуком, з трудовими колективами дитсадка, школи та міської ради Устилуга, перед якими прозвітував про свою депутатську роботу та вислухав пропозиції і зауваження, - повідомляє прес-служба народного депутата України.

Ігор Гузь розповів про залучення ресурсів в округ, що спрямовують на облаштування дитячих та спортивних майданчиків, а також на ремонт освітніх, медичних та культурних закладів. Наголосив на тому, що він, як і кожен вчитель чи лікар, постійно ходить на роботу і не пропустив жодного парламентського засідання, яких на сьогодні відбулося вже 220. Про те, що уже лобіює на рівні столиці ремонт дороги «Устилуг-Луцьк», що має здійснюватися за кошти митних надходжень у рамках пілотного проекту. При цьому наголосив, що голова Волинської ОДА Володимир Гунчик має врахувати думку людей і прийняти рішення щодо початку реконструкції саме цієї дороги, яка веде від пункту пропуску «Устилуг».

Депутат підкреслив також, що разом з громадою округу вболіває і допомагає, аби малокомплектні школи в селах без згоди громади не закривали. З цього питання відбулися уже зустрічі з Міністром освіти Лілією Гриневич, брифінг у стінах парламенту, Ігор Гузь і у телефонному режимі постійно контактує з керівництвом профільного міністерства.

«Моя філософія така – постійно працювати з людьми, і працювати так, щоб був результат. Я не можу вирішити всі питання, але роблю, що можу. Спілкуюся з людьми, чую їх критику, пропозиції… Бачу прогалини в роботі влади – критикую. Часто-густо у нас виходить, що наша влада постійно погана. Самі ж її і вибираємо. Але я постійно наголошую: не треба чекати на допомогу від держави, не чекати, що хтось прийде з Києва і все зробить. Треба самоорганізовуватися і робити добрі справи разом. І я завжди готовий, у міру можливого, підтримувати громаду», - зазначив Ігор Гузь під час спілкування з людьми.

Люди порушували багато проблемних питань, а саме: дірявий бюджет в освіті, низькі зарплати та високі тарифи, відсутність меж міст, реформування освітньої галузі, формування госпітального округу в Володимирі, відсутність державного реєстратора в ЦНАПі, децентралізація та інші. Освітяни нарікали, що школа в Устилузі ще з часу заснування не має актового та спортивного залів.

У жителів запитань багато, але найбільше вони хочуть і вимагають «живого» спілкування з владою, яка, на жаль, не завжди до них приїжджає. Часто-густо, на їх думку, народний депутат має бути фахівцем у різних сферах і знати, як вирішувати усі земні проблеми.

Розмова Ігоря Гузя з жителями міста Устилуг відбувалася у форматі діалогу: запитання та відповіді. Всі пропозиції для вирішення тих чи інших питань громада сформує у листі до депутата для роботи у профільних міністерствах.











Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Освіта, земля, межі міст, бюджет, тарифи, ліс - в Устилузі обговорили найгостріші проблеми. ФОТО
29 вересень, 2016, 18:06