Чи готовий Володимир-Волинський до опалювального сезону

Чи готовий Володимир-Волинський до опалювального сезону
29-го вересня на засіданні виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради основне питання стосувалось підготовки міста до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.

Із звітом по цьому питанню виступив Віктор Фіщук, начальник управління ЖКГ міськвиконкому. Одразу ж сумніву оприлюднену інформацію піддав депутат міської ради Ярослав Жук, - пише БУГ.

Так, Віктор Фіщук повідомив, що в загальному стан готовності до осінньо-зимового періоду по місту складає 95,2%, в тому числі лікувальні заклади – 100%, навчальні та дошкільні заклади – 100%, ремонт доріг – 71%, житлово-комунальне господарство – 92,5%.

Основний акцент начальник управління ЖКГ зробив на ремонт дорожнього покриття, адже заявлено 22 об’єкти на асфальтування, та станом на кінець вересня використано понад 12-ть мільйонів гривень. Щоправда, роботи ще не завершені, і, як зазначив Віктор Фіщук, планується продовжувати роботи, поки не освоять кошти і поки дозволятимуть погодні умови.

КП “Полігон”, відповідно до звіту Фіщука, також практично готове на 100% до осінньо-зимового періоду: заготовлена піщана суміш (300 тонн) та 20 тонн солі (становить 40% від загальної потреби). В технічно справному стані перебуває 10 одиниць техніки. Для покращення якості і оперативності прибирання міських вулиць та тротуарів від снігу за кошти міської ради придбано трактор та бобкат (очікується доставка). На зміцнення матеріальної бази підприємства виділено 2,8 мільйони гривень.

У житлово-комунальній сфері проведено поточний і капітальний ремонт 25 під’їздів будинків, ремонт покрівлі, заміна вікон, ремонти вхідних дверей, ремонт міжпанельних швів, ремонт внутрішньобудинкових мереж. На капітальний ремонт витрачено понад 3,8 мільйони гривень. Відремонтували дахи на вулиці Котляревського, 9, Ковельська, 140, Сагайдачного, 12, та, як додав начальник управління ЖКГ, роботи ще продовжуються. Загалом із 193 будинків на кінець вересня підготовлено 176.

Згідно доповіді Віктора Фіщука, енергетична частина підготовлена на 95%, теплові мережі також готові на 95%. Не завершені роботи по заміні теплотраси біля ЗОШ №5, довжиною 30 метрів погонних (останній термін здачі – 7 жовтня).

Щодо встановлення лічильників обліку тепла, Фіщук повідомив, що наразі встановлено лише 3, а ще по 5 роботи ведуться. Останній термін встановлення та введення в експлуатацію теплових лічильників - 14 жовтня. Таким чином, із 137 житлових будинків, які опалює теплокомуненерго, лічильниками на сьогодні обладнано лише 27 (тобто 20% від потреби). На початок опалювального сезону планують, що працюватиме 37 загальнобудинкових лічильників.

Заборгованість підприємства за газ становить понад 10 мільйонів (станом на 1 серпня 2016 року). В тому числі нараховані НАК ”Нафтогаз” пені та штрафні санкції в сумі понад 1,9 мільйон за невчасно виконані розрахунки.

Зауваження до доповіді відразу виникли у депутата міськради та головного інженера теплокомуненерго Ярослава Жука.

“Я вважаю, що не вся інформація є достовірною. Мене, перш за все, цікавить рівень підготовки до опалювального сезону. Ми ситуацію моніторимо, наші працівники і я особисто. Я вважаю, що ступінь підготовки до опалювального сезону у місті є незадовільною. Я пропоную сформувати робочу групу, яка б перевірила факт виконаних робіт, тому що йде холодна зима, і тарифи високі”, – зазначив Ярослав Жук.

Додамо, що на запитання мера Петра Саганюка “Чому заготовлено лише 40% твердого палива?” Ярослав Жук відповів, що на засіданні міськвиконкому присутній як депутат міської ради, а відповідь повинен давати присутній представник адміністрації. Проте додав, що такі питання не входять в посадові інструкції головного інженера підприємства теплових мереж.

На Володимир-Волинському теплокомуненерго мер наказав провести незалежний енергоаудит, а також шукати варіанти виходу із складної ситуації.

На завершення Петро Саганюк висловив зауваження до управлінь, які ще не освоїли значні суми коштів, щоб ті прискорили роботи. Також повідомив, що найближчим часом планує зібрати замовників робіт, підрядні організації та пресу і провести звіт про виконані роботи та використані кошти. Міський голова додав, що буде створена комісія, та ще раз всі об’єкти обстежать на предмет готовності до осінньо-зимового періоду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чи готовий Володимир-Волинський до опалювального сезону
29 вересень, 2016, 21:22
На Волині вщент згоріла хата
29 вересень, 2016, 20:47