Волинянин переміг у міжнародному конкурсі від Google

Волинянин переміг у міжнародному конкурсі від Google
Українська команда розробників Turbo Rocket Games, серед яких – 22-річний мешканець Шацька Сергій Доценко, перемогла у міжна­родному конкурсі Google AdMob Student Challenge 2016 із додатком гри Dragon Sim Online.

Про це пише Шацький край.

У цьому конкурсі брало участь понад 100 студентських команд з усього світу, про що ще напри­кінці серпня повідомлялося на офіційному блозі Google-Україна. Престижний конкурс від компанії проходив по всьому світу, тож випробувати свої сили ризикну­ли й українські студенти Києво-Моги­лянської академії, де тепер здо­буває ступінь магістра Сер­гій Доценко. На українську ко­ман­ду чекали декілька етапів до­бору та нелегка боротьба з конку­рентами.

Сам Сергій розповідає, що ідея податись на конкурс нале­жить його одногрупнику Володимиру Дученчуку, з яким разом нав­чаються вже шостий рік та працюють над різноманітними прог­рамами. Одна з них – Dragon Sim Online, яка й стала переможцем міжнародного конкурсу, пригодницька гра з драконами, з анімацією їх польотів і битв, прокачуванням своїх драконів, можливістю мультиплеєра. У грі – багато несподіванок та вражаючих спец­ефе­к­тів.

Середня оцінка програми в Google Play склала 4,5 бали, а станом на початок вересня її скачало вже понад 500 тисяч користувачів. За умовами конкурсу студенти повинні були роз­робляти мобільні додатки і монетизувати їх за допомогою AdMob.

Загалом над розробкою додатку працювало четверо студентів: Володимир Дученчук, менеджер команди, ігровий дизайнер Ярос­лава Гирилишена, програміст Ілля Бакуров, бекенд-розробник Сергій Доценко. Майже два місяці команда працювала над додат­ком. Не завадило роботі й те, що дехто з членів команди перебував у Канаді, де здобував науковий ступінь. Спілкувалися за допо­могою скайпу та засобів, які допомагають менеджети процес розробки.

Сергій розповідає, що команда доклала чимало зусиль, аби гра з’явилася на світ. Сам же хлопець займався веб-розробкою, одногрупник Володимир – розробкою гри. Тож, поєднавши можли­вості, хлопці й змогли досягнути такого результату в конкурсі. Заслуга Сергія в тому, що він зробив можливим грати в цю гру не лише одному користувачу на своєму телефоні, а й онлайн разом зі своїми друзями через мережу Інтернет.

«Також я створив можливість зберігати прогрес гри в мережі, щоб можна було грати гру на різних пристроях. Наприклад, у гравця є планшет і телефон, він хоче почати гру на планшеті, а потім продовжити її на телефоні», – каже Сергій.

Задоволений досягненням студентів й викладач Сергія та Володимира Андрій Глибовець, доцент кафедри мережевих технологій НАУКМА: «Вони вміють розвиватися в тих напрямках, в яких їм цікаво, шукати щось нове, а ми намагаємося їм допомогти в цьому, щоб вони могли зростати професійно», – коментує викладач на ТРК «Україна» в сюжеті новину про перемогу студентів.

В Google-Україна гововрять, що основним завданням було не просто створити гарний додаток, а й навчити студентів заробляти інтелектуальною працею, оскільки в компанії, засновниками якої були студенти, приділяють багато уваги студентським програмам, і дуже пишаються, що саме українські студенти перемогли в Google-програмах. Переможців чекає тижнева поїздка у Сан-Франциско, де в головній штаб-квартирі Google вони стануть героями рек­ламного ролику про свій додаток.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як надоїли ваші помилки жестььь " 22-річний мешканець Шацька Сергій Доценко, перемогла ..." Яка нафіг ПЕРЕМОГЛА?? Ви елементарного слова без помилки написати не може, перевіряйте текс перед тим як опубліковувати,чи ви навіть не читаєте що пишите?
Відповісти
В такому реченні після чоловічого роду потрібно прописувати, "перемогли"
Відповісти
Розумник, ПЕРЕМОГЛА КОМАНДА. Вчи граматику, а тоді щось коментуй
Відповісти
Останні новини
Волинянин переміг у міжнародному конкурсі від Google
30 вересень, 2016, 09:34