Банки припиняють видавати населенню валюту, - ЗМІ

Банки припиняють видавати населенню валюту, - ЗМІ
Через дефіцит готівкової валюти у банках, фінустанови по всій Україні почали відмовляти клієнтам у продажу доларів та євро.

Про це 27 вересня повідомила ТСН з посиланням на Forbes.

Зокрема, 26 вересня в львівському відділенні «Діамантбанку» валюту всім бажаючим не продавали. Відмовилися обміняти гривні на готівкові долари і в Дніпропетровському відділенні банку «Креді Агріколь». Там пояснили, що для продажу валюти їм потрібно згоду київського офісу. Крім того, купити у фінустанові можна тільки ті долари і євро, які здали в касу протягом дня.

За словами заступника голови одного з найбільших банків країни, за останні 2 місяці попит населення на долари перевищує пропозицію мінімум в шість разів. При цьому обсяги завезення готівкових доларів в країну з-за кордону як мінімум не ростуть.

«Безготівкові долари у банків є, але є і проблема по їх конвертації в готівку для підкріплення каси. НБУ спеціально блокує імпорт готівкових доларів, щоб стримати попит на валюту на міжбанку», - стверджує голова банку з іноземним капіталом.

Нагадаємо, на початку вересня на міжбанку ціна долара поповзла вгору і досягла 8,20 гривень. Такий стрибок викликав валютну паніку - в обмінниках за «зелений» просили 8,17 гривень, пізніше ціна підскочила до 8,35 гривень.

За валютні спекуляції на ринку Нацбанк відключив від торгів на міжбанку 5 банків, які ставили на той момент найвищу ціну долара: «Креді Агріколь Україна», «Платинум Банк», «Регіон-банк», «Преміум», «Національні інвестиції». При цьому держбанки, які створили умови для спекуляцій - покарані не були.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ото панiку роздуваете!
чого???

Дiамант-Банк - Жванii, донецькi його додушують.
Відповісти
У валютчиков нет проблем с зеленью.
Відповісти
Останні новини
Банки припиняють видавати населенню валюту, - ЗМІ
27 вересень, 2012, 13:28