В Криму заборонили діяльність Меджлісу

В Криму заборонили діяльність Меджлісу
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров заявив, що у зв’язку зі вступом в силу рішення Верховного суду Росії про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу під загрозу ув’язнення підпадають до 3 тисяч людей.

"З того моменту, я думаю, що це буде сьогодні або завтра, як це рішення набуде чинності... Загроза зараз нависла над 2,5-3 тисячами людей – це все члени Меджлісу різних рівнів", – сказав Чубаров.

Він також зазначив, що покарання за участь у забороненій організації становить від 2 до 6 років ув’язнення, а організація діяльності забороненої в Росії організації карається ув’язненням від 6 до 10 років, - інформує Експрес.

29 вересня Верховний суд Росії підтвердив квітневе рішення підконтрольного Росії Верховного суду Криму, який визнав діяльність Меджлісу «екстремістською» і ухвалив припинити його діяльність.

Адвокати Меджлісу заявили, що звернуться до Європейського суду з прав людини. У квітні після рішення про заборону діяльності Меджлісу світова спільнота висловила рішучий протест у зв’язку з такими діями російської влади. Захист Меджлісу направив апеляцію до Верховного суду Росії.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
татари не становлять більшості. Звикайте до демократії...
Відповісти
Останні новини
В Криму заборонили діяльність Меджлісу
30 вересень, 2016, 18:10