Відтепер УБД зможуть оздоровитися двічі на рік, проте лише на Волині

Відтепер УБД зможуть оздоровитися двічі на рік, проте лише на Волині
Санаторно-курортне оздоровлення для учасників бойових дій в зоні АТО передбачене з липня минулого року. Зараз на обліку в обласному департаменті соцзахисту перебуває 6 700 учасників АТО зі статусом УБД.

«Цього року на Волинь надійшло 500 путівок. На сьогодні оздоровилося лише 200 осіб. Проте рік ще не завершився. Є бійці, які відмовляються. В першу чергу, це молоді люди, які працюють і яких просто не відпустили з роботи», - розповіла начальник відділу персоніфікованого обліку пільг та нагляду за призначенням та виплатою пенсій департаменту соцзахисту ОДА Наталія Семенюк (на фото).

Зазначимо, що цього року АТОшники відпочивали по путівках, що закупляв Київ. Наступного року цю функцію передали на обласні департаменти соцзахисту. Тому путівки будуть переважно по Волинській області.

Варто зауважити, що бійці можуть оздоровитися двічі – просто в санаторії та пройти психологічну реабілітацію. Зрозуміло, що це можна зробити і за один раз.

«Людина може отримати путівку, а потім ще пройти реабілітацію також в санаторно-курортному закладі», - уточнила пані Наталія.

Віднедавна уточнили, які саме категорії мають право на реабілітацію: УБД та інваліди війни (військові та силовики).

Також їм компенсуватимуть проїзд до місця реабілітації. До цього часу такого не було. Компенсація видається за проїзд в автомобільному (лише міжміський проїзд) та залізничному транспорті (плацкарт і купе).

Також чиновниця зазначила, що бійці АТО мають право за кошти бюджету пройти професійну адаптацію. Торік 132 УБД безплатно отримали водійські права в автошколах. Цього року – вже 124.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відтепер УБД зможуть оздоровитися двічі на рік, проте лише на Волині
30 вересень, 2016, 17:36