На марсіанському плато виявили життя

На марсіанському плато виявили життя
Плато Тавмасія вважається найдавнішою системою розлому, які відбувалися в гесперійський період близько 3,8 – 1,8 млрд років тому.

Пише видання Цікавості.

Використовуючи інформацію, отриману з апарату Mars Odyssey, який запускали на Червону планету в 2001 році, фахівці провели безліч досліджень і експериментів. У процесі цих досліджень підтвердилося вулканічне походження плато.

Докладно вивчивши хімічний склад ґрунту і мінералогію, вчені виявили речовини, які можуть свідчити про наявність живих організмів.

На цій поверхні є досить велика концентрація таких речовин, як калій і сірка. Наявність цих елементів у ґрунті є показником того, що тут є вода. Вона може там бути у будь-якому зі своїх агрегатних станів.

Вода дає велику імовірність виявлення життя на плато Тавмасія. Проте вчені не стверджують це на всі 100%. Свої висновки вони ще будуть перевіряти експериментально і продовжувати дослідження.

Гірський рельєф плато ускладнює наукові дослідження. Однак вчені сподіваються, що п’ять станцій, які сьогодні знаходяться на орбіті Марса, допоможуть довести це припущення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарештi знайдено Матькiвщину протоукрiв!
Відповісти
якщо тобі так паскудно тут живеться - зі шмотками до ВВП, повір, за тобою ніхто тут сумувати не буде..
Відповісти