Черги в дитячі садки на Волині найдовші

Черги в дитячі садки на Волині найдовші
Волинська, Рівненська, Львівська області є лідерами за нестачею місць у дитячих садочках.

Про це 27 вересня повідомляє УНН з посиланням на Міністра освіти і науки, молоді та спорту України Дмитра Табачника.

«Статистика реальної завантаженості дитячих садків засвідчує, що в Україні в середньому на 100 місць припадає 113 дітей. В окремих регіонах, на жаль, 126 -139 малюків на 100 місць. Безумовними лідерами за цим невтішним показником – понад 130 дітей, у нас вкотре лишаються Волинська, Рівненька, Львівська області. Звісно, у цих областях і більш позитивна, що не може не втішати, демографічна динаміка, але разом з тим сьогодні статистика свідчить, що там найбільше дітей на місце», – сказав Табачник під час колегії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

Міністр також зауважив, що управління освіти Чернівецької, Івано-Франківської, Донецької, Вінницької та Київської областей, частково вже впроваджують єдину програму електронного запису до дитячих садків.

«Електронну систему запису до дитячого садку потрібно впроваджувати в усіх регіонах. Це, крім усього іншого, крім усіх позитивів – ще й зменшує чергу. Я хотів би, щоб поспішили й інші регіони, бо ця програма зручна, і вона також дає великий плюс у скороченні черги», – сказав він.

За словами голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Максима Луцького, електронна система запису до дитячих садків допоможе виявити реальні черги в заклади.

«Зараз у столиці розглядається питання про створення електронної системи запису. Вона дозволить виявити реальні черги. До того ж батьки зможуть завчасно записувати дитину до найближчого дитячого садочка, дивитися як просувається черга, вивчити наповненість інших дитячих садочків свого району. Наприклад, у Солом’янському районі, де я працюю як народний депутат, 61 садочок. За результатами 2011 року там перебували майже 9 тис. дошкільнят. Після відселення орендарів і виведення класів, протягом року додатково було відкрито ще 14 груп для дітей дошкільного віку», - зазначив парламентарій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дитсадки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вкотре пересвідчуюсь у некомпетентних коментарях журналістів! Зауваження Міністра стосується перенавантаження вікових груп, а не черги на влаштування дітей в ДНЗ. Це абсолютно різні речі. Обираючи "сенсаційний" заголовок, варто хоча б проконсультуватися у спеціалістів щодо значення використаних понять. Списковий склад дійсно перенаповнений, на 100 місцях на Волині виховується 126 дітей і це було видно на слайдах, які супроводжували виступ Міністра. Кількість незадоволених заяв батьків на влаштування дітей в ДНЗ на 1 вересня 2012 року (за оперативними даними)становила близько 3000. При цьому у містах батьки, як правило, пимшуть заяви у 3-4 садки. Зарахування до дитячих садків триває. У цьому році шляхом розширення мережі груп на базі діючих дошкільних закладів та відкритття нових ДНЗ створюється більше 1500 додаткових місць. Робота триває і надалі. Батьківська громада у сільській місцевості надзвичайно активна у цьому питанні. Вони найперші помічники! До слова, шановні журналісти, вітання до Всеукраїнського Дня дошкілля було би не зайвим для людей, які виховують майбутнє нашої Держави, чи за це треба платити?
Відповісти
Повністю підтримую думку пані Тетяни. Тим паче, що мала нагоду брати участь у розширеній колегії МОНМС. І Міністр звертав увагу на перевантаження вікових груп, а не на черги дітей в ДНЗ.
Відповісти
Тетяна і Олена а Ви спробуйте в Луцьку записати дитину в садочок за 2роки наперед Ви будете здивовані коли почуєте у відповідь "нажаль ви пізно звернулись" , "ви 80 в групу з 30 діток" і тд. і т.п. В Луцьку існує велика проблема із садочками.
Відповісти
Останні новини
Черги в дитячі садки на Волині найдовші
27 вересень, 2012, 14:42