Волинь-Карпати. Детальний огляд футбольного поєдинку

Волинь-Карпати. Детальний огляд футбольного поєдинку
Волинь - Карпати 1:1. Вихід у нуль. Шість знятих ще до старту очок "Карпати" відіграли лише в десятому турі. Ті самих шість пунктів відділяють львів’ян від передостаннього місця, яке займає саме суперник за Галицько-Волинським дербі. Враховуючи, що зіграти до завершення першої частини чемпіонату залишилося лише 12 матчів, а команди з четвертого місця по 12-те приблизно одного рівня. Відіграти таке відставання буде вкрай складно. Навіть з урахуванням другої частини сезону. Тому рятівний гол Худоб’яка на заключних хвилинах матчу в Луцьку начебто й мав би додати "зелено-білим" натхнення. Але показники в турнірній таблиці демонструють, що радіти нічому.

Про це пише football.com.

Віталій Кварцяний при виборі складу якщо кимось і здивував, то лише тим, що виставив у воротах не Артема Кичака, а досвідченого Віталія Неділька. В центрі оборони грали Міха Ґоропевшек та Сергій Логінов, справа – Юрій Романюк, зліва – Артем Шабанов. В опорній зоні діяв дует Олег ГерасимюкРедван Мемешев. Нападника Сергія Петрова з глибини підтримували Артем Дудик, Віктор Хомченко та досвідчений Анатолій Діденко, який відновився від травми якраз напередодні.

У складі "Карпат" несподіванок з урахуванням, що через травму гру пропускав Павло Ксьонз, а через перебір карток відсутніми були Амбросій Чачуа та Артур Новотрясов, не було. У воротах карпатівців вперше в цьому сезоні вийшов Роман Мисак. Квартет оборонців справа наліво утворили Євген Зубейко, Андрій Нестеров, Іван Лобай та Василь Кравець. В опорній зоні знову вийшов Назар Вербний, трохи вище над ним у середині поля трудилися капітан Ігор Худоб’як та Володимир Костевич. На вістрі атаки був звичний Ґуставо Лещук, справа наступав Костянтин Ярошенко, зліва – Ґеґам Кадимян.

Карпатівці в дебюті гри начебто виглядали цікавіше. Намагаючись діяти в комбінаційному стилі, гості заволоділи територією і навіть швидко створили гострий момент. То Костевич, змістившись вліво, виконав простріл, а Лещук, випередивши Неділюка, у ворота першим дотиком не влучив.

Та "Волинь" є "Волинь". Лучани увімкнули пресинг, стали жорсткішими в єдиноборствах і до середини першого тайму поступово повернули контроль над територією. Гра перейшла у в’язке русло, з великою кількістю пов’язаних з порушеннями зупинок. Звісно, "Карпатам" які намагаються грати у швидкісний футбол, такий хід двобою був не вигідний.

А господарі почувалися, мов риба у воді. І поступово підбиралися до воріт Мисака. Першим моментом лучан можна вважати дальній постріл Шабанова, після якого м’яч влучив у поперечину. Трохи згодом вже Дудик, отримавши м’яч на правому фланзі, наважився на індивідуальний прохід. На швидкості Артем не помітив трьох оборонців суперника й лише пробити, увійшовши з флангу до кута воротарського майданчика, "забув". "Волинь" домінувала, виконувала багато навісів і хоч до гостроти справа не доходила. Те, що сталося на заключних секундах компенсованого арбітром часу, випадковістю назвати не можна. А сталося найелементарніше: Герасимюк навісив справа, а височенний Петров, перестрибнувши Нестерова, вколотив головою м’яч у кут. 1:0.

Відразу після перерви Зайцев провів заміну: замість Кадимяна, який на фланзі так і не зусмів впоратися з жорстким Романюком, вийшов Максим Грисьо. В принципі, цією перестановкою тренер гру підсилив. Грисьо дуже швидко змусив на собі фолити Ґоропевшека і заробив небезпечний штрафний. Однак Ярошенко виконав "стандарт" з приблизно 25-метрової відстані від воріт бездарно – влучив у стійку. Взявши ж гру на себе наступного разу, Грисьо в районі лівого кута карної зони обіграв Романюка і вистрелив на виконання з правої у дальній верхній кут – м’яч струсонув хрестовину.

А Зайцев після згадуваного штрафного вочевидь переконався, що користі з Ярошенка вже не буде і випустив замість нього Дениса Мірошниченка. Той теж виглядав на правому фланзі у порівнянні з попередником активнішим, одного разу ледь не створив моменту для Лещука, якого в останню мить заблокували оборонці, але загалом з точки зору загострення гри був не таким ефективним, як Грисьо.

Зрештою, судячи з двох попередніх абзаців у читача, який не бачив гри, може скластися враження, що в дебюті другого тайму "Карпати" володіли величезною перевагою. Насправді перевага якщо й була, то ледь помітна, а "хрестоносці" проводили швидкі випади, які таїли іноді більшу загрозу, ніж начебто методичний наступ львів’ян. Скажімо, Логінов після поданого Герасимюком кутового зліва не влучив головою в стулку з меж воротарського майданчика. Вкрай небезпечними були й ігрові випади. Мисак переривав прориви Петрова і Чепелюка після довгих передач лише з допомогою своєчасних виходів за межі карної зони.

Втім, іншого виходу, ніж йти вперед, у "Карпат" не було. Виходило чи ні, але львів’яни перли напролом і таки витиснули з мінімуму максимум. Герасимюк міг і не порушувати правил метрах в 35-ти від власних воріт. Однак капітан господарів дав "Карпатам" змогу виконати штрафний. Костевич подав, Кравець на лінії карного майданчика пас продовжив, а Логінов у районі одинадцятиметрової позначки невдало зрізав м’яч вліво. Вийшло точно в ноги ніким не прикритому Худоб’яку. Ігор метрів з семи промахнутися не міг – 1:1.

Карпатівці не зупинилися і збиралися на заключних хвилинах поборотися ще й за перемогу. Однак виграти хотіла й "Волинь". Львів’янам попереду не вдалося створити вже нічого. Натомість "хрестоносці перед самим завершенням четвертої компенсованої хвилини жаданий гол забити таки могли. Після подачі кутового справа 18-річний Андрій Ляшенко з лінії карного майданчика виконав головою передачу, яку з меж воротарської зони цілком міг трансформувати в гол Шабанов. Артем опинився без найменшої опіки, але знаходячись спиною до воріт, підрізати м’яч у стулку не зумів. Фінальний свисток пролунав майже одразу. З розпачу попадали на поле футболісти обох команд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь-Карпати. Детальний огляд футбольного поєдинку
02 жовтень, 2016, 21:21