В Україні очікується нова хвиля грипу

В Україні очікується нова хвиля грипу
Новий різновид грипу прийде в країну через кілька місяців, запевняють медики.

Про це інформує Голос Столиці.

Перша хвиля грипу очікується в грудні. Це буде вірус А/Гонконг (H3N2). Про це повідомила завідувачка відділом респіраторних та інших вірусних інфекцій Інституту епідеміології та інфекційних захворювань ім. Громашевського Алла Мироненко.

“Імунітету до нього, саме до цього штаму, у населення немає. Тому дуже важливо, щоб ті люди, які належать до груп ризику, а це люди, старші за 65 років, люди з хронічною патологією, діти від 6 місяців до 5 років, школярі – це саме ті, кому небезпечно захворіти на грип, потребують щеплення протигрипозної вакцини саме для того, щоб не захворіти”, – розповіла Мироненко.

Щоб призупинити рівень захворюваності, потрібно прищепити щонайменше 70% населення, додала завідувачка. Таке завдання ніхто перед собою не ставить, але уникнути небажаних ускладнень для груп ризику ця вакцина може.

“Вірус А/Гонконг, який був виділений вперше в 2014 році, здатний викликати ускладнення у вигляді пневмонії, бронхітів, також може загострювати такі хвороби, як бронхіальну астму, серцево-судинні хвороби”, – додала вірусолог.

Також медик наголосила, що зараз епідеміологічна ситуація в нормі, і захворювання на грип не реєструються.

“З початком вересня починається зростання кількості респіраторних захворювань, але зазвичай не важкі захворювання без високої температури, а часто саме респіраторні симптоми, такі як нежить, біль у горлі, кашель, вони виступають на перше місце. При грипі ж різко підвищена температура – такий початок захворювання, потім вже сухий кашель, через два дні нежить може з’явитися або закладеність носа, тобто респіраторні симптоми – це не початок грипу”, – пояснила Мироненко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі швиденько вакцинуйтеся, вакцина залежалася, не відмилися грошенята.Зразу станете всі здорові,як трутки вам вколюють.Ми,що вам телята не отесані.Вакцинуйтеся якщо вам конче потрібно.А ми їжмо сало,часник і все буде ОК!!!!!
Відповісти
Сама страшна мафія в Украіні-це фармацевтична ,тісно пов'язана з лікарями .
Відповісти
Останні новини
В Україні очікується нова хвиля грипу
03 жовтень, 2016, 10:51