Влада хоче відзначати день народження Шевченка разом з Росією

Влада хоче  відзначати день народження Шевченка разом з Росією
Україна та Росія спільно готуватимуться до 200-річного ювілею Тараса Шевченка, який відзначатиметься у 2014 році.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Про спільне святкування йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з керівником Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників, які мешкають за кордоном, та з питань міжнародного гуманітарного співробітництва Костянтином Косачевим.

«Творчість Шевченка, як і багато іншого спільного культурного надбання українського та російського народів, поєднує наші країни», - зазначив Микола Азаров. Він підкреслив, що Україна зацікавлена в спільній підготовці до святкування ювілею Кобзаря, та висловив впевненість, що і Росія, і країни СНД візьмуть участь у відзначенні 200-річчя Тараса Шевченка.

Російська сторона передала Прем’єр-міністру України копії унікальних,раніше невідомих документів, пов’язаних з життям та творчістю Тараса Шевченка. Зокрема, це вірші Кобзаря російською мовою, копії його малюнків.

«Шевченко – великий поет, який творив як українською, так і російською мовами. Його надбання є унікальним і однаково цінним для наших народів», - зазначив Костянтин Косачев.

У свою чергу Костянтин Косачев запропонував сприяння в організації в ході підготовки до ювілею виставок, присвячених творчості Кобзаря, до яких можливо залучити архівні документи, які є в Росії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бредятина!
Відповісти
Останні новини
Влада хоче відзначати день народження Шевченка разом з Росією
27 вересень, 2012, 16:45