У Ковельському районі в розпал навчального року закрили школу

У Ковельському районі в розпал навчального року закрили школу
Своїм одностайним рішенням депутати Ковельської районної ради на засіданні 8 сесії призупинили діяльність ще одного навчального закладу в Ковельському районі - ЗОШ I ступеня села Кругель.

Це була вже друга їхня спроба зачинити на замок двері цієї шкільної установи, - пише ПроКовель.

Нагадаємо, що на попередньому сесійному засіданні, яке відбулося 22 липня, народні обранці з-поміж семи загальноосвітніх шкіл вирішували долю й цього освітянського закладу.

Однак тоді їм не вистачило потрібної кількості голосів, щоб ухвалити рішення «Про призупинення діяльності ЗОШ I ступеня села Кругель».

З того часу минуло лише два місяці, і ситуація радикально змінилася. За словами головного спеціаліста відділу освіти Ковельської райдержадміністрації Олександра Шума, 15 вересня до нього надійшло звернення від директора тамтешньої школи, в якому повідомлялося, що батьки всіх 13 учнів, які там навчалися, написали заяви про переведення своїх дітей на навчання в сусідню Старокошарівську школу I-III ступенів.

«І тому склалася ситуація таким чином, що школа в нас є як одиниця, але учнів у ЗОШ Кругельській – нуль. А оскільки нуль учнів, ми просимо призупинити її діяльність на 2016-2017 навчальний шкільний рік. Учні до нового навчального закладу виїжджають двома рейсами. Ця школа є таким собі лідером за підвозом учнів до навчального закладу. За інформацією, 44 дитини в нас доїжджає і зрозуміло, що всі в один автобус вміститися не можуть. Працівник школи працевлаштована в ЗОШ Старі Кошари вчителем початкових класів», - пояснив ситуацію Олександр Шум.

Депутатів збентежило те, що обидва рейси, які робить шкільний автобус, який до того ж розрахований на 12 сидячих місця, є повністю переповнений людьми. І у відділі освіти знають, що лише учнів перших-четвертих класів до Старих Кошар ним доїжджає 19 осіб.

У залі прозвучала пропозиція щодо залучення на цей рейс значно більшого автобуса (на 25 чоловік). На продовження думки депутат від Аграрної партії України Володимир Хомік запропонував своїм колегам спільно звернутися до обласних депутатів від Ковельського району з проханням посприяти у придбанні за державні кошти великого шкільного автобуса на цей маршрут.

Також під час розгляду освітянського питання народні обранці заговорили і про збереження вивільненого приміщення. В’ячеслав Шворак зауважив, що в приміщення, де перебувала школа, ще розташований сільський клуб.

А керівник депутатського корпусу Андрій Броїло додав, що депутати навіть не будуть розглядати питання про передачу цього об’єкту нерухомості в комунальну власність сільської громади, оскільки споруда вже є їхньою власністю.

Зрештою депутати дали свою одностайну згоду на припинення діяльності початкової школи в селі Кругель.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.