Що думають волиняни щодо презумпції правоти поліцейських. ВІДЕО

Що думають волиняни щодо презумпції правоти поліцейських. ВІДЕО
На вибір чергової теми ток-шоу Протилежний Погляд LIVE вплинули останні події, що відбулися у Дніпрі і викликали масу обурення та обговорення у суспільстві.

Про це пише Конкурент.

Нагадаємо: 24 вересня були розстріляні двоє поліцейських при виконанні своїх обов'язків, нападника затримано. Проте не менш гучною стала заява Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова щодо надання більших повноважень поліцейським: "Імператив презумпції правоти поліцейського повинен стати соціальною нормою! Спочатку підкоряйся поліцейському – потім оскаржуй".

Керівник Національної поліції Хатія Деканоідзе сподівається, що Верховна Рада ухвалить зміни до законодавства про презумпцію правоти поліцейських вже 4-7 жовтня.

"Потрібно дати повноваження поліцейським, щоб вони випереджали злочинців", – додала вона.

Щодо впровадження в Україні презумпції правоти поліцейських дискутували громадські активісти - учасник ради ГО "Самооборони Майдану"Олександр Николайчук та голова Спілки власників зброї Волині Ігор Алексєєв.

До того ж своєю думкою щодо цього поділився і народний депутат від Волині Ігор Лапін. Можливості розширення прав поліцейських в такій формі, як пропонує Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, він не підтримує.

Дивіться повний випуск програми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
що бармен з цепурою вихопить пістоля швидше за нормального пацана.аваков хоче зробити вбивство порушників нормою.а порушникі а вірніше громадяни Украйни повинни вчитися стріляти та кідати гранати у вбивць
Відповісти
Я думаю, що треба щось робити з людьми, перегляньте відео зF 15 вересня як порушниця в Любомлі спілкуеться з службовими особами.А потім ще й чоловік приіхав ій допомагати.Все це проходило вдень, на очах багатьох людей і ніхто не заступився за поліцеіського.А це чиясь дитина, син, батько, брат.І все це закінчилось принесенням квитанцій про штраф. І тільки після розголосу по інтернеті.Я думаю що цей службовець ще одержав доброго стусана від ''Ігоря'' що не послухав '' спокійну'' жінку. Так жити не можна.ЛАПІН я за ВАС ГОЛОСУВАЛА, ПОДИВІТЬСЯ НА ЦЮ КОМЕДІЮ І ДАЙТЕ СВОЮ ОЦІНКУ В ВОЛИНСЬКИХ ЗМІ-. БУДЕМ ЧЕКАТИ.
Відповісти
Полицай, всегда неправ, т.к. какой нормальный чел пойдёт в полицию?
Відповісти
Бикуе той, хто мае захист в особі'' Ігоря''.Памятаете, як чесно виконували ОБОВЯЗКИ службові особи в Киеві з високопоставленою по-моему Світланою яка трощила меблі в відділку, коли неправильно провела паркування? і що?Ви чули про іі покарання? А проста людина заплатила б штраф і все. ТРЕБА ЛІКВІДУВАТИ КОРУПЦІЮ, КОЛИ КОЖЕН БИЧУЮЧИЙ ЗНАЕ ЩО ЗА НЬОГО ЗАСТУПЛЯТЬСЯ ТАК Ы ВЕДЕ СЕБЕ.
Відповісти
Вже всі забули як літом поліцаі розстріляли Бмв і хлопця застрелили .Не професійні дійі полцаів призвели до таких випадків. Ще не настільки правова наша держава щоб давати такі повноваження а по суті вернути даішників назад хочу зупиню а раз зупинив причину знайде і вернеться все назад
Відповісти
А я рахую ,що деякі бичари заробляють ,щоб іх посовали мордою об асфальт і алкашів теж треба арештовувати за водіння під мухою ,бо скоро нормальній людині буде страшно виіхати на трассу через безграмотних і випивших дебілів .
Відповісти
Кого-кого а робота поліціі має бути прозорою. Сьогодні не можна іх знімати на відео-завтра змусять всіх закрити очі,бо поліція йіде!!!
Відповісти
ВИ ЗГАДАЛИ ПРО ВБИТОГО ХЛОПЦЯ З БМВ.А ЩО ВОНИ НЕ ЗАСЛУГОВУЮТЬ НА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ? ВОНИ ІХАЛИ ПО ЗУСТРІЧНІЙ НА ВЕЛИКІЙ ШВИДКОСТІ.ЩОБ ВИ СКАЗАЛИ ЯК БИ, НЕ ДАЙ БОЖЕ, ІM ЗУТРІЛАСЬ ВАША ДИТИНА.ВОНИ ЙШЛИ НА ЗЛОЧИН УМИСНО.ЖАЛЬ МОЛОДОГО ЖИТТЯ. АЛЕ ЯКЩО ТАКІ ПРИНЦИПІ В ЖИТТІ, ВОНО МАЕ ЩОСЬ СТАТИСЬ.БЕРЕЖЕННОГО БОГ БЕРЕЖЕ.СЛАВИМО БОГА.
Відповісти
Нові поліцейські достатньо лояльні в спілкуванні. Тому якщо ви впевнені в своїй правоті, можете на місці спокійно без галасу аргументовано навести факти що до відсутності вини у ваших діях, в 90% випадків з вами поліцейський погоджується і відпускає.
10% випадків можна оскаржувати, то не складно.
Але, якщо особа починає матюкатись, ображати будь-кого про що є відеодокази, таку особу потрібно негайно затримувати та застосовувати примусові засоби впливу. В ідеалі дати місяць тюрми для перевиховання.
Якщо особа фізично нападає на громадян чи поліцейських про що є відеодокази - одразу затримання будь-яким способом і автоматично рік тюрми порушнику.
Якщо особа витягає зброю - вогонь на ураження, якщо виживе - автоматично 5 років тюрми.
Якщо особа на транспортному засобі носиться по вулицях і створює небезпеку та не зупиняється на вимоги поліції про що є відеодокази - вогонь на ураження, якщо виживе - автоматично 5 років тюрми.
Якщо особа покрожує і є відеозапис цих погроз - автоматично рік тюрми.
Тоді повага до поліції виросте, биків поменьшає.
Що таке автоматично? Це коли суддя може встановити тільки винна особа чи ні, а термін покарання встановлений законодавчо і суддя змінити його не може. Таким чином условкою чи штрафом не відбудеться, а буде сидіти повний термін.
Відповісти
Та у поліцаїв і зараз повноважень достатньо... там просто більшість безхребетних сцикунів, які бояться іх здійснювати.
Згадайте випадок з миколаївськими мажорами, коли мусора просто закривали очі на побиття людей нелюдами на дорогих іномарках і мовчки ковтали образи в свою адресу.
"Презумпція правоти" будь-якого громадянина суперечить конституції і автоматично розшаровує суспільство на стани.
Відповісти
Боже, та падалко... тошнить від неї, принципово не дивлюся,бо вона веде так, як дитина на ранку в школі...
Відповісти
Шкода, що презумпцію правоти поліцая запроваджують так пізно! Треба було запроваджувати три роки назад, перед майдауном: тоді б кожну мерзоту, що штовхнула, вдарила або просто не підкорилася тодішньому менту можна було б просто пристрелити на місці, і в Україні б війни не було, Крим би був наш ( український), і головне - на майдані б швидко здохло ну, нехай би пару сотень непідкорившихся співробітнику правоохоронних органів злочинців, зате потім по всій Україні тисячі людей залишились би живими!
Відповісти
хто непорушує закон тому нічого боятися. на даний час поліция неможе тримати порушника більше трьох годин. тому він пяний обложує всіх х... сравляє нужду на віділ поліції і пішов в місто далі бикувати. і бувають випадкі коли за одним правопорушником наряд їздить декілька разів складають протокол і відпускають. йому дають штраф він неплатить виконавча немає що з нього стягнути. слава Україні
Відповісти