На Волині почали обмолот гречки

На Волині почали обмолот гречки
ТзОВ «Ратнівський аграрій» освоює землі на поліських територіях Волині. Зокрема, цього року було посіяно 26 га гречки на території Секуньської сільської ради Старовижівського району.

30 вересня цього року ТзОВ «Ратнівський аграрій» розпочало обмолот гречки, - повідомляє департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Керівник підприємства Валентин Чернецький розповів: «В поточному році гречку посіяли після збору озимого ячменю. Зібраний урожай реалізовуватись не буде, плануємо використати як насіннєвий матеріал в наступному році. Гречка не тільки соціально значима культура, а й сподіваємось, що будемо мати гарну економіку».

Заступник директора по рослинництву Юрій Мазурик зауважив, що зважаючи на надзвичайно сухе літо очікується непоганий урожай гречки. В наступному році підприємство буде збільшувати площі посіву даної культури.

Зміни клімату і на поліських землях дозволяє мати два врожаї в рік з озимого ячменю і гречки.

Довідково:
Станом на 30.09.2016 року в області обмолочено 1,86 тис.га, що становить 89 відсотків до усієї площі, валовий збір становить 2,8 тис.тонн при урожайності 15,0 ц/га.

На сьогодні повністю завершено обмолот гречки у Володимир-Волинському, Іваничівському, Локачинському, Луцькому, Любомльському, Рожищенському та Турійському районах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Раз згадали про гречку ,то мають бути вибори ,бо як же наш лох.торат без цього продукту обійдеться .
Відповісти