На Волині розповіли, як реформують медицину за позичені кошти в ЄБРР

На Волині розповіли, як реформують медицину за позичені кошти в ЄБРР
У березні минулого року Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку підписали угоду про позику на фінансування проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі в людей», згідно з якою держава отримала 214 729 837 доларів США.

Відповідно до субсидіарної угоди між Міністерством охорони здоров’я України та Волинською обласною державною адміністрацією, наш край освоюватиме 30 мільйонів доларів США.

На ці гроші планується реконструювати та здійснити капітальний ремонт 86 об’єктів під амбулаторії загальної практики сімейної медицини, придбати сотню автомобілів; закупити обладнання для медзакладів первинного, вторинного і третинного рівнів, створити, впровадити й забезпечити технічну підтримку електронного реєстру хворих на серцеві недуги, провести семінари, науково-практичні конференції та навчання за кордоном для середнього медичного персоналу, сімейних лікарів та лікарів-кардіологів.

Голова ОДА Володимир Гунчик у квітні затвердив перелік з 31 об'єктів, у яких в 2016-2017 роках буде здійснено перший етап ремонтно-будівельних робіт. Кошторисна вартість цих проектів становить 93,9 мільйона гривень.

Наразі йде узгодження об’єктів на другу та третю фазу (21 + 34). Тобто, сьогодні паралельно реалізується перша і друга фази будівельного компоненту.

«Ми маємо підтвердження, що ніяких стратегічних помилок не зроблено, проект набирає обертів», - сказав сьогодні під час прес-конференції Гунчик.

На сьогодні вже використано понад 2 мільйона 200 тисяч гривень субвенцій.

У 4-му кварталі цього року планують профінансувати заходи субпроекту більш як на 3 мільйони 200 тисяч гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині розповіли, як реформують медицину за позичені кошти в ЄБРР
03 жовтень, 2016, 18:20