Волинська «Батьківщина» створила антирейдерський штаб для захисту прав аграріїв

Волинська «Батьківщина» створила антирейдерський штаб для захисту прав аграріїв
Голова обласної парторганізації Олег Кіндер повідомив про утворення антирейдерського штабу, який захищатиме права аграріїв краю.

Про це йдеться на сайті Волинської обласної партійної організації "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина".

На прес-конференції для журналістів Олег Кіндер заявив, що «Батьківщина» Волині відстоюватиме інтереси дрібних та середніх сільгоспвиробників.

Учасники прес-конференції – депутат Луцької районної ради (фракція «Батьківщина»), керівник СГ ТзОВ «Городище» Анатолій Никонюк, власник одноосібного господарства Григорій Борейчук заявили про необхідність продовжити мораторій на продаж землі, повернути пільгове оподаткування сільськогосподарських товаровиробників, захищати малих землевласників.

«Якби нашому господарству відшкодували податок на додану вартість, то ці кошти спрямував би на зарплату працівникам підприємства. Тоді люди були б зацікавлені працювати на своїй землі, а не їхати за кордон на заробітки», – переконаний Анатолій Никонюк.

На думку «батьківщинівця», зняття мораторію на продаж угідь спричинить зростання безробіття на селі, загальмує розвиток аграрного сектора.

Категорично проти продажу землі і голова Федерації профспілок Волині Іванна Дубинка-Філозоф, яка теж долучилася до обговорення гарячої теми.

«Земля – загальнонародна власність. Перш ніж зробити радикальні кроки до ринку масивів сільськогосподарського призначення, треба запитати думку людей», – вважає вона.

«Батьківщинівець» Григорій Борейчук переконаний, що поки не встановлено реальної ціни на землю, знімати мораторій на її продаж не можна. Інакше власники одноосібних селянських господарств можуть залишитися без засобів для існування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинська «Батьківщина» створила антирейдерський штаб для захисту прав аграріїв
04 жовтень, 2016, 21:06