Депутати ВР хочуть заборонити фотографам використовувати тварин

Депутати ВР хочуть заборонити фотографам використовувати тварин
Верховна Рада має намір заборонити надання фотопослуг із використанням тварин у населених пунктах.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це йдеться в ухваленому в першому читанні законопроекті №3445, яким вносяться зміни до деяких законодавчих актів щодо охорони фауни та флори згідно з міжнародними угодами.

За це рішення проголосували 256 із 347 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі. Законопроектом вносяться зміни до закону «Про тваринний світ», відповідно до яких для добування об’єктів тваринного світу забороняються виготовлення, збут, застосування газу, струму, диму, холодної метальної, пневматичної зброї, пасток, приладів нічного бачення, у тому числі тепловізорів.

Крім того, передбачається заборона використання тварин як мішеней під час навчань у стрільбі або в змаганнях зі стрільби.

Відповідно до законопроекту, регулювання чисельності тварин, які мешкають у населених пунктах, крім хатніх мишей, пацюків та безхребетних, фізичним особам забороняється.

Законопроектом забороняється використання на полюванні набоїв зі свинцевим шротом в зонах санітарної охорони джерел питної води та об’єктів централізованого питного водопостачання та на відкритих водоймах, що належать до джерел питного водопостачання. Також забороняється у природних заповідниках і заповідних зонах біосферних заповідників, національних природних парків, регіональних ландшафтних парків відстріл та відлов бродячих собак і котів, сірих ворон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
буду відстрілювати депутатів - це не заборонено законом!
Відповісти
Останні новини
Депутати ВР хочуть заборонити фотографам використовувати тварин
05 жовтень, 2016, 10:42