У Любомлі центральну каналізацію прокладають через приватну територію

У Любомлі центральну каналізацію прокладають через приватну територію
Любомльська міська рада близько місяця тому розпочала прокладати центральну каналізаційну мережу на вулиці Української Армії та частини вулиці Наталії Ужвій. Проте труби відповідно до проекту проходять через приватну садибу, власниця, жителька міста Любомль, якої проти виконання таких робіт на її землі.

Повідомляє КОРДОН.

Як стверджує заступник міського голови Любомля Микола Оніщук, проблема каналізування вулиці Наталії Ужвій є досить актуальною. Він зазначає, що по вулиці Української Армії треба прокласти близько кілометра каналізаційних труб, відповідно по вулиці Наталії Ужвій – до тридцяти метрів, і оминути земельну ділянку любомльчанки неможливо.

Як виявилось, на приватній земельній ділянці вже тривалий час ніхто не проживає. Так, справді, дозвіл на прокладання центральної каналізації міська рада була зобов’язана взяти у господаря, проте цього не зробила, мовляв, там ніхто не проживає, то й у кого питати?

Насправді, господиня земельної ділянки знайшлась, але міська рада узгодила з нею усі нюанси уже після початку робіт. Та все ж претензії у любомльчанки є: працівники найманої міською радою фірми змушені були зрізати фруктові дерева, що обурює її найбільше. До того ж, покопані рови та великі земельні вали їй не до вподоби.

Але відповідно до чинного законодавства державна структура (міська рада – авт.) повинна компенсувати завдану матеріальну шкоду. Тобто у міській раді пообіцяли привести до ладу територію, де проводяться роботи.

Цікаво, що роботи вже тривають близько місяця. Але скільки ще прокладання центральної каналізації займе часу – невідомо, оскільки усю роботу працівникам служби псують погодні умови.

Зазначимо, що проект загальною кошторисною вартістю майже 1 мільйон гривень на прокладання центральної каналізації у Любомлі розробили у травні цього року. Крім того, у Любомлі вперше за роки незалежності України роблять нову каналізацію, адже у місті й донині діє центральна каналізаційна система ще з радянського часу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Любомлі центральну каналізацію прокладають через приватну територію
05 жовтень, 2016, 14:47