Як знайти роботу в ІТ-галузі у Луцьку

Як знайти роботу в ІТ-галузі у Луцьку
Про роботу в ІТ-сфері зараз багато говорять і на телебаченні, і в соцмережах. Чимало промислових галузей не лише в Україні, а й у світі зменшують свої оберти. Підприємства закриваються. Низький рівень зарплат і відсутність кар'єрного росту теж не обіцяють ніяких перспектив для молоді.

Тому більшість студентів і молодих дипломованих спеціалістів не можуть знайти бажану роботу або подаються в інші сфери.

Відтак журналісти ВолиньPost вирішили поспілкуватися зі спеціалістами у сфері пошуку роботи, аби з'ясувати, яка нині ситуація на ринку праці ІТ, які професії є найбільш затребуваними та який рівень заробітної плати.

Саме для тих, хто шукає роботу в ІТ, ми проаналізували ринок вакансій у Луцьку і навіть знайшли в Інтернеті посилання, де можна залишити заявку на вакансію.

На сьогодні найбільш модною вважається саме ІТ-галузь. Навіть на законодавчому рівні в Україні її визнали одним з пріоритетних напрямків розвитку на період до 2020 р.

У 2015 році, згідно зі статистичними даними, з'явилось понад 168 тисяч нових робочих місць в ІТ-сфері! За п'ять років буде випущено лише 77,5 тисяч фахівців, і бракуватиме (як мінімум!) близько 91 тисячі ІТ-шників.

Як виявляється, Луцьк знаходиться на другому місці в Україні (після столиці) за роботою представництв компаній і підприємців у мережу Інтернет. У нашому місті є чимало фірм, які успішно розвивають ІТ-бізнес не лише в Україні, а й мають чимало клієнтів з-за кордону.

Бути ІТ-шником зараз модно. Стати ним може практично кожен, хто цього хоче. Головне - мати базову освіту, «світлу голову», нестандартний підхід до роботи і бажання постійно вчитися новому та самовдосконалюватися.

Великою популярністю по всій Україні, зокрема і в Луцьку, користуються ІТ-курси. Проте ціни на них не усім доступні. Але навіть тут є можливість зекономити.

Один із варіантів - влаштуватися на роботу в місцеву інтернет-компанію. Тут можна покращити свої знання в процесі роботи. Як виявляється, зараз багато ІТ-фірм запровадили прогресивні системи навчання, де можна здобувати знання і відразу втілювати їх на практиці, отримуючи за це зарплату. Тому за 2-3 місяці можна швидко вийти на рівень досвідченого працівника із високим заробітком.

Популярні сайти для пошуку роботи work.ua і rabota.ua пропонують чимало вакансій у ІТ-сфері. Ми дослідили ринок праці і проконсультувалися щодо цього питання з менеджером по підбору персоналу Світланою, яка назвала найбільш актуальні і затребувані посади:

Call-менеджер — гарна посада для старту кар'єри. Звідти народжуються топові менеджери з продажу, керівники відділів ІТ-компаній і не тільки.

На цій посаді ви досягнете високої стресостійкості, дисциплінованості, піднімете працездатність. Якщо працювати «на повну», можна швидко зарекомендувати себе перед керівництвом і «застрибнути в кар'єрний ліфт».

Основні обов'язки: обдзвонювання клієнтів, надання консультацій, збір інформації та внесення її в базу.

Зарплата від 1600 грн до 3200 грн.

Менеджер з продажу — одна з найбільш прибуткових посад в ІТ-сфері. Попит на цю вакансію завжди великий. «Продажники» - завжди в ціні. А якщо, окрім уміння продавати, ви ще й розумієтесь на ІТ-технологіях, тоді це дає змогу покращити свої показники роботи і збільшити зарплату у декілька разів.

Ця професія підійде для активних, комунікативних, впевнених у собі людей, які вміють слухати, консультувати і переконувати клієнтів.

Зарплата від 3500 грн до 12 000 грн.

Контент-менеджер — на цю посаду, як і на попередню, завжди великий попит. Оволодіти цією професією не складно. Працювати контент-менеджером може кожен, кому подобається писати цікаві тексти (статті, новини), реферати тощо. Головне для цієї роботи - грамотність!

Зарплата від 2500 грн до 5000 грн.

Програміст і веб-адміністратор — ця робота для мислячих людей. Почати кар'єру можна навіть із 18 років.

До обов'язків належить написання коду, програмування, front-end і back-end. Найбільш популярними мовами програмування зараз є Javascript, Java, Python, PHP і C#.

Зарплата від 4000 грн до 20 000 грн.

Усі ці сучасні професії дають можливість розвитку, визнання, створення перспектив, отримання високої зарплати і дають шанс на участь у цікавих проектах.

Сьогодні в топ-100 компаній світу входить чимало підприємств зі сфери ІТ. Тому зараз бути ІТ-шником не лише модно, а й прибутково. До речі, Україна з 2013 року займає перше місце серед країн центральної і східної Європи за кількістю ІТ-шників.

Якщо хочете працювати в ІТ-галузі і вас зацікавили запропоновані вакансії, ось посилання на форму з пошуку роботи в ІТ-сфері в Луцьку: https://goo.gl/forms/4ICWQ3GciIJIlUD03. Тут можна отримати консультації роботодавців щодо цих професій та дізнатись про можливість подальшого працевлаштування.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.