Державним виконавцям доплачуватимуть за стягнені борги

Державним виконавцям доплачуватимуть за стягнені борги
Державних виконавців стимулюватимуть ефективніше стягувати борги. Рядовий отримуватиме 2% від суми стягнення, керівник відділу – 0,5%.

Про це сьогодні йшлося під час засідання антикризового енергетичного штабу.

Винагороду виконавець отримує після повної сплати суми.

В Україні незабаром має запрацювати єдиний реєстр боржників, куди будуть внесені усі боржники та усі справи.

«Зараз по області стягується борги лише по 54% виконань. Від нас очікують підняття виконання рішень суду в два-три рази. Відтепер виконавець може пред’явити виконавчі документи прямо на місці роботи чи виплати пенсії боржника. Також зросли штрафи за невиконання вимог виконавця», - розповів начальник управління державної виконавчої служби в області Сергій Харченко.

Зазначимо, що рішення суду призупиняється у тому випадку, якщо боржник на даний час перебуває на службі у лавах Збройних Сил України.

Щодо приватних виконавців, що почнуть діяти офіційно з 1 січня 2017 року, то вони не можуть стягувати борги із особи, яка заборгувала державним установам, чи іншим органам, де в статутному капіталі є не менше 25% державного капіталу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хороший стимул із 5% на 2%
Відповісти
А не бояться виконавці потім голови своїх товаришів шукати?
Відповісти
А ви українц, коли кредити берете, чи гроші в своїх друзів позичаєте під розписку, які потім не віддаєте і бігаєте по виконавчій (порєшать) не боїтеся про свої голови....? Бо як брати на три дні, бо треба то всі мастаки, а як віддавати...? Так немає грошей, бідова людина , діти хворі. Навчіться не залазити в борги а заробляти, врешті решт. А не скаржитись на шпальтах інтернет видань.Пам"ятаю була в свій час спілка в Луцьку "Ні кредитному рабству". Так в цій спілці всі засновники даної установи були боржниками по кредитах. І всі з тих кого я знаю кредитні кошти направляли не на бізнес. турція, Египет. Сауна в офісі, і тд. А ви "українці" пишете про голови, навчіться повертати кошти вчасно, і буде вам щастя.
Відповісти
Було 5 стало 2% відсотки..оце так простимулювали)))
Відповісти