У Ковелі вже розпочали опалювальний сезон

У Ковелі вже розпочали опалювальний сезон
У Ковелі вже почали опалювати пологовий будинок та три садочки. До кінця тижня почнуть опалювати 70% соціальних об’єктів.

Таких поспіх зумовлений тим, що багато об’єктів соціальної сфери переобладнані на альтернативні види палива.

Про це йшлося сьогодні під час засідання антикризового енергетичного штабу.

Ковельський міський голова Олег Кіндер похвалився, що спільне українсько-литовське підприємство «Волинь-Кальвіс», що розташоване у місті залізничників, запустило виробництво нових котлів потужність аж 7 МВт.

Нагадаємо, що у Луцьку в мікрорайоні ДПЗ переобладнують котельню із котлом в 5 МВт.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик закликав керівників міст не сильно розраховувати на економію, використовуючи котли на пелетах, адже з часом цей вид твердого палива здорожчає до рівня природного газу.

«Я закликаю усіх керівників подивитися на інші види палива: вугілля, торф, лозу, солому. Я це говорю тим, хто використовує ліс. Ліс на Волині не для того, щоб робити пелети», - наголосив Гунчик.

«Від торфу потрібно чи не раз в день чистити котли. При використанні пелет – раз в 10 днів», - зауважив Олег Кіндер.

«Так, є проблема із якістю. Треба подивитися на якість того торфобрикету, який йде на експорт, і того, що продають нашим споживачам. Вона дуже велика. Проте це не вихід різати ліс. Із одного гектара лісу виходить три куби технічної деревини, самосіву. Загалом з 600 тисяч гектарів лісу, що є на Волині, можна видобути мільйон 800 тисяч кубів деревини. Просто лежить. А ми ріжемо промисловий ліс», - бідкався губернатор.

Щодо інших міст обласного значення, то у всіх все готове до опалювального сезону – і котельні, і мережі. Єдина проблема, на якій наголошували на нараді, – ліміти на природний газ. Їх доведено лише Луцьку.

Щодо опалювального сезону природнім газом, то він і в Ковелі, й в інших містах обласного значення розпочнеться не раніше 15 жовтня.

«Маємо тільки 7 котелень. Подання тепла зав’язано, тому об’єкти соціальні маємо запускати разом із житловими будинками. Тому я теж є прибічником того, щоб почати опалювальний сезон якнайпізніше. Бо і в людей грошей нема, і в бюджеті також», - зазначив Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.