Лучанина судять за пости про ЛНР/ДНР в соцмережі

Лучанина судять за пости про ЛНР/ДНР в соцмережі
Через посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та порушення рівноправності громадян на лаві підсудних Луцького міськрайонного суду опинився 20-річний лучанин.

Молодика судять за провокативні пости в соцмережах.

Згідно з обвинувальним актом, молодика звинувачують у тому, що він впродовж трьох місяців у соцмережі Вконтакте розміщував дописи про Новоросію, ЛНР/ДНР та «Русский мир». Для цього він використовував акаунти під псевдонімами Александр Невский, Александр Кадыров та спільноту «Шукаю тебе! м. Луцьк».

На цих сторінках лучанин розміщував дописи та картинки, якими висловлював свою прихильність до псевдореспублік, закликав до приєднання їх до складу Російської Федерації, а також зневажливо висловлювався щодо інших націй, зокрема американців.

Так, в лютому цього року на сторінці під псевдонімом Александр Кадыров обвинувачений розмістив картинку з зображенням Донецької та Луганської областей, прапором Росії, державним гербом РФ та текстом «Пора вернуться, Донбасс!»

В березні він опублікував графічний файл з написом «Вставай за святую великую Русь, я русский, я никогда не сдаюсь» та «Если согласен, размести у себя на странице. За референдум о присоединении юго-востока к России».

Такі дії 20-річного лучанина кваліфікуються одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України. Проти нього відкрили кримінальне провадження, а справу скерували до суду.

В судовому засіданні молодик повністю визнав свою провину та пояснив, що свого часу до нього в друзі долучився незнайомий йому чоловік та запропонував створити в соцмережі фейкові сторінки, де в подальшому розміщувати згадані дописи. Підсудний погодився, хоча й запевнив, що робив це не задля винагороди, а просто з цікавості, мовляв, хотів побачити, як на такі дописи будуть реагувати люди.

Зауважимо, що санкція статті посягання на територіальну цілісність і недоторканість України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
судять хлопців які кров за мільони захопивших владу проливали
Відповісти
В двадцять років ,це вже сформована людина,а не пацан і в той час як наші хлопці гинуть ця сволота сепарська веде пропаоганду ,садити треба цього виродка і надовго .
Відповісти
Посадити мало. Треба не випустити.
Відповісти
Дати йому вибір або 15 років в концтаборі, або позбавлення громадянства і депортація за кордон.
Відповісти
Простих людей садити просто -- посадіть хоч би пару суддів чи депутатів
Відповісти
Ну да, браві СБУшники нарешті знайшли головного ворога держави. Особливо сподобалось звинувачення у нелюбові до американської нації!!! Тільки не зрозуміло, за що цих покидьків любити? За те, що допомогли влаштувати в Україні цей ганебний майдан, внаслідок якого Україна вже втратила тисячі людей, втратила Крим і невідомо, що буде з Донбасом? СБУшникам би краще було б себе проявити на початку 2014, коли у них були всі шанси виконати свою роботу і не дати майданутим виродкам занурити країну в хаос і війну! Вони тоді сиділи тихо, як миші під віником, а тепер "херойствують"! Точніше, імітують бурхливу діяльність.
Відповісти
Все вірно, за президентства Януковича наша спецслужба настільки була зайнята власними кишенями, що ледве не прогавила державу...
Відповісти
Треба судити кожного хто ходить в УПЦ МП...
Відповісти
Треба судити таких як ти.нічим некращий за тих хто за днр.в нас свобода віросповідання.
Відповісти
немає УПЦ МП, є Українська православна церква, а розкольникам з УПЦ КП треба готуватися до пекла, а то лихий вас зачекався
Відповісти
Останні новини
Лучанина судять за пости про ЛНР/ДНР в соцмережі
06 жовтень, 2016, 16:53