В Україні хочуть видавати електронні студентські квитки

В Україні хочуть видавати електронні студентські  квитки
Для студентів вищих навчальних закладів України необхідно запровадити електронний студентський квиток, який би виконував функції студентського квитка, банківської та дисконтної картки, - вважає координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних.

Про це 28 вересня повідомила УНН.

Сьогодні у студентів вищих навчальних закладів України виникає багато проблем і втрати часу під час замовлення дублікатів студентських квитків, затримки з отриманням стипендії.

«Запровадження електронного студентського квитка дасть можливість вирішити такі проблеми. Так, втративши електронний студентський квиток – студент його зможе отримати не пізніше ніж через 30 днів після відповідного звернення (зараз він може його очікувати 6-7 місяців), стипендію студенти будуть отримувати в одному державному банку – Ощадбанку. І найголовніше – електронний студентський квиток буде видаватися безплатно (зараз студенти сплачують за студентський квиток 37,50 гривень)», - зазначив Черних.

Пропозиції щодо запровадження електронного студентського квитка підтримують і у Національному студентському союзі.
«Студенти вузів тільки виграють від запровадження електронного студентського квитка, і у вузі вже не зможуть затримувати його видачу або казати, що є певні проблеми з виплатою стипендій тощо», – наголосив почесний президент Національного студентського союзу Анатолій Ігнатович.

«Більше того, студенти також будуть мати можливість отримувати скидки в кафе швидкого харчування, торговельно-розважальних комплексах, нічних клубах, кінотеатрах тощо», - підсумував Андрій Черних.

Пропозицію щодо запровадження електронного студентського квитка представники громадської ініціативи «Студентський захист» та Національного студентського союзу перели до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З церкви вкрали 9 ікон
28 вересень, 2012, 12:39
В Україні хочуть видавати електронні студентські квитки
28 вересень, 2012, 12:23