«Гроші вам дали, а ви не встигаєте їх освоїти», - мер Володимира

«Гроші вам дали, а ви не встигаєте їх освоїти», - мер Володимира
– Гроші вам дали, а ви не встигаєте їх освоїти! Ті, хто працює над бюджетом на наступний рік, обов’язково врахуйте цю «поквапливість» керівників цих установ та організацій… Може, їм не треба на наступний рік нічого виділяти, раз не можуть освоїти те, що їм дали, – з цих слів розпочав сьогодні робочу нараду міський голова Петро Саганюк.

Власне, цю робочу зустріч і зорганізували задля того, аби обговорити з керівниками управлінь, відділів, комунальних підприємств та організацій темпи використання і засвоєння бюджетних коштів. На цю нараду були також запрошені представники підрядних організацій, які є виконавцями багатьох ремонтних та будівельних робіт, - повідомляє Володимир Медіа.

Як зазначив міський голова, за дев’ять місяців цього року засвоєно лише 69,4% бюджетних коштів.

Всього, з урахуванням змін на 2016 рік, було затверджено більше 55 мільйонів гривень, профінансовано вже більше 38 мільйонів, ще не освоєно – більше 17 мільйонів. Більше 1 мільйона не освоїли дошкільні навчальні установи міста, більше 2 мільйонів – загальноосвітні школи, більше 10 мільйонів – управління ЖКГ і будівництва міськвиконкому, більше 4 мільйонів – ЖЕК та більше 5 мільйонів гривень КП «Полігон».

Деякі розпорядники та одержувачі бюджетних коштів говорили, що в них виникали труднощі з підрядчиками та під час користування системою закупівель ProZorro. Керівники та представники підрядних організацій у свою чергу нарікали на ряд інших проблем, серед яких – брак робочих рук.

На ці виправдання міський голова відповів з гумором, мовляв, поганому танцівнику завжди щось заважає…

– Ви ж подивіться, яке було сухе та погоже літо. Та це ж робити не переробити, – наголосив мер Володимира. – Але ж ні, одні чухають потилицю, розкачуються місяцями, інші – йдуть на все літо у відпустку. А хто буде працювати над освоєнням коштів? Я ще не пам’ятаю таких років, щоб стільки грошей не змогли освоїти. Ви ж зрозумійте, на наступний рік цього може й не бути вже! Там, у столиці, вже мізкують над тим, як чим більше забрати з регіонів.

На завершення робочої зустрічі було вирішено зібрати робочу нараду такого формату ще наприкінці жовтня, аби знову підсумувати обсяг виконаних робіт та засвоєння бюджетних коштів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повно безробітних особливо від Устилуга до Пятиднів заплатіть і необдурюйте і люди будуть працювати
Відповісти