У Луцьку говорили про бездомних людей та осіб в стані алкогольного сп’яніння

У Луцьку говорили про бездомних людей та осіб в стані алкогольного сп’яніння
У департаменті соціальної політики відбулась чергова зустріч, під час якої обговорили проблему бездомних людей та невідомих осіб в стані алкогольного сп’яніння, які трапляються в нашому місті.

Присутніх хвилювало питання, що невдовзі настануть холоди, і таких осіб може бути більше, а куди їх відвозити – не відомо, - йдеться на сторінці патрульної поліції у Фейсбук.

Заступник начальника управління патрульної поліції Роман Буховець розповів, що, зазвичай, люди телефонують на службу "102", коли бачать невідому особу на вулиці. Загалом, так і має бути, але якщо це просто люди в стані алкогольного сп’яніння, то достатньо набрати "103", і швидка допомога огляне особу. Патрульна ж поліція все одно викликатиме медиків, аби ті оглянули людину. У роботі патрульних було кілька випадків, коли вони натрапляли на осіб без постійного місця проживання. Що робити з такими людьми – питання теж відкрите.

«Патрульна поліція не може займатись розвезенням невідомих осіб. Нам потрібно знати, куди везти людину в тому чи іншому конкретному випадку. Адже часто від цього може залежати і її життя», - зауважив Роман Буховець.

Керівник фонду «Переображення» Андрій Стицун розповів, що в них є приміщення на вулиці Станіславсього для тимчасового перебування осіб. Туди направляють людей, які мають відповідні довідки з лікарняних закладів, а також при пониженні температури до -5 градусів. Кількість місць там – 12.

«Але варто пам’ятати, що це приміщення не є медвитверезником. Також тут немає умов для перебування людей з обмеженими можливостями. Разом з тим в нас є приклади, коли люди саме у нас відродились до нового життя і навіть повернулись у свої родини з вулиці», - зазначив він.

Директорка департаменту соціальної політики Тетяна Книш запропонувала розробити універсальні листівки, де була б подана інформація, куди звертатись в разі виявлення осіб без постійного місця проживання та нетверезих осіб, які лежать на вулиці. Такі інформаційні матеріали розповсюджуватимуться серед лучан. Також працюватимуть над тим, аби все ж знайти універсальне приміщення, де таких людей можна буде тимчасово утримувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
От дійсно важливе питання. Життєво важливе. Хай для окремих громадян. Але ж це може врятувати чиєсь життя. А бажаючих обговорити немає... Мовчить пересічний громадянин. Не хоче обговорювати і вносити пропозиції. А от в СпортЛайфі комусь "подарунок" не такий запропонували - не оговорення - ГВАЛТ!!! Підсумок: не готове наше суспільство до конструктивного обговорення, внесення конкретних пропозицій щодо роботи органів місцевого самоврядування та ін. Певно, потрібно ще багато часу...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку говорили про бездомних людей та осіб в стані алкогольного сп’яніння
07 жовтень, 2016, 22:17