ЖК «Егоїст» оштрафували на 65 тисяч гривень через невідповідність документів

ЖК «Егоїст» оштрафували на 65 тисяч гривень через невідповідність документів
На забудовників ЖК «Егоїст» було накладено штраф у розмірі 65 тисяч гривень. А все через сумніви в законності проектної документації.

Про це стало відомо сьогодні, 10 жовтня, під час засідання постійної комісії Луцькради з питань генпланування, будівництва, архітектури та благоустрою.

Нагадаємо, що мешканці сусіднього будинку вже давно «атакують» міську раду зверненнями щодо численних порушень з боку забудовника. Зокрема, в будинку на Соборності, 20 утворилися великі тріщини, а процес будівництва створює незручності для мешканців багатоповерхівки.

Під час минулого засідання члени комісії дали кілька доручень, зокрема житлово-комунальному господарству встановити маячки, які б контролювали рух тріщин, перевірити проектну документацію забудовника, а голові кооперативу «Егоїст» усунути всі розбіжності.

Сьогодні ж стало відомо, що, хоча ЖКХ №8 і встановило маячки руху тріщин, щодня на будівлі з’являються нові, і навіть у несучих конструкціях.

У свою чергу Інспекція держархбудконтролю перевірила проектну документацію та знайшла значні порушення, через що видала припис з вимогою усунути всі порушення та оштрафувала кооператив на 65 тисяч гривень.

Натомість і мешканці сусіднього будинку сьогодні знову скаржились на тріщини в багатоповерхівці та вимагали зупинити будівництво будь-якими методами – чи то скасувати декларацію про початок будівництва, чи знайти інший метод.

Зрештою члени комісії доручили заступнику міського голови Тарасу Яковлєву замовити експертизу житлового будинку, що за адресою Соборності, 20, аби мати повну картину руйнувань житлового будинку, а мешканцям багатоповерхівки звертатись до суду щодо захисту своїх прав.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хренотень з вашою будовою...
Відповісти
На 650 тис., а ліпше - на 6 млн 500 тис. того гада Булу і тих, хто його покриває, штрафувати треба, 65 для нього - копійки! І далі буде людям житло руйнувати, скотина!
Відповісти
"Скотина" - це про нього ще мягко сказано... Цей виродок вже не одній людині життя зіпсував.
Відповісти
То подавайте до суду.Ви ж ОСББ,а вони вкрали вашу прибудинкову територію.Там ще будуть проблеми з паркуванням,хіба проспект посунуть...
Відповісти
Останні новини
ЖК «Егоїст» оштрафували на 65 тисяч гривень через невідповідність документів
10 жовтень, 2016, 17:36