Гунчик втрутиться у конфлікт між мерією і прилуцькими селами

Гунчик втрутиться у конфлікт між мерією і прилуцькими селами
Обласна влада обіцяє забезпечити доїзд до Луцька мешканців із прилеглих сіл, яким міськрада скасувала маршрутки.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

В облдержадміністрації нагадали, що луцька влада змінила мережу міських маршрутів. Цим рішенням мерія «відрізала» міські маршрутки від прилеглих сіл.

«У зв’язку з цим цілком закономірно, що відповідні дії місцевого самоврядування викликають занепокоєння у людей, які проживають у населених пунктах Милуші, Зміїнець, Підгайці та Забороль», - кажуть в ОДА.

Згідно з повідомленням, проти – і губернатор Володимир Гунчик.

«Знову ж таки – політики за цим рішенням. І в першу чергу політика людей, які дуже зацікавлені в проведенні виборів, пов’язаних із об’єднанням громад навколо Луцька. Тому, що це одна зі спроб розхитати ситуацію в Луцькій міській раді, провести позачергові вибори і знову випробувати на міцність позиції міського голови Миколи Романюка. Але я вважаю, що в будь-якому випадку ми повинні думати про людей. Тому обласна державна адміністрація всупереч здоровій логіці міжміських перевезень дала згоду на продовження міських маршрутів до цих населених пунктів. Люди з міста, які мають присадибні ділянки, повинні мати можливість до них заїжджати, тому що це рішення приймалося саме для людей з міст. В нас немає більше в Луцьку території, де можна було б розвивати садівництво і приватне господарство. Моя позиція як голови адміністрації – сприяти тому, щоби люди з міста мали можливість доїжджати до своїх садівничих товариств. І знову ж таки, тими ж маршрутами сільські люди мають можливість приїжджати в Луцьк на ярмарки, вирішувати свої питання – це спільні інтереси обох громад», - заявив Гунчик під час запису інтерв’ю для передачі «Волинь: акценти».

Тож у ситуацію втрутилася обласна влада. Директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка запевнив, що будуть визначені додаткові маршрути, курсуватимуть автобуси до Підгайців та Забороля.

«Одночасно, департаментом інфраструктури та туризму зобов’язано перевізників, які здійснюють перевезення пасажирів у Торчинському та Рожищенському напрямках, за межами міста зупинятись на кожній облаштованій зупинці для посадки-висадки пасажирів», – додав Мирка.

Нагадаємо, через рішення Луцької міськради, відповідно до якого з 1 грудня у село Підгайці перестане курсувати маршрутка №30, жителі села активно шукають шляхи для вирішення цієї проблеми та навіть погрожують перекрити трасу Луцьк-Дубно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Григоренко - ну, що ти за людина така! Ну чому тобі увесь час хочеться псувати простим людям життя!
Відповісти
Дурне тай годі
Відповісти