Шацький національний парк хочуть розвивати за кошти інвесторів

Шацький національний парк хочуть розвивати за кошти інвесторів
Волинська делегація на чолі із директором Шацького національного парку Володимиром Захарком та головою Шацької райради Сергієм Карпуком у Бресті обговорила шляхи розвитку біосферного резервату «Західне Полісся».

Про це повідомляє видання Відомості.інфо.

Нагадаємо, що у 2012 році організація ЮНЕСКО в рамках Програми «Людина і біосфера» схвалила створення транскордонного біосферного резервату «Західне Полісся», до складу якого увійшли території України (Шацький національний природний парк), Польщі (резерват «Західне Полісся») та Білорусі (резерват «Прибузьке Полісся»).

До міжнародного резервату з української сторони належить практично уся територія Шацького району – 73 тисячі квадратних кілометрів, з польської сторони – до 150 тис. квадратних кілометрів, білоруська територія – до 50 тисяч квадратних кілометрів.

Старший науковий співробітник відділу охорони природних екосистем Інституту екології Карпат Національної академії наук України Павло Ященко пояснив, які переваги має статус резервату для розвитку територій.

«Головна перевага – першочергова можливість залучити грантові кошти чи фінанси з міжнародних проектів. ЮНЕСКО грошей не виділяє, їх можливо залучити тільки шляхом отримання грантів. Але якщо надходить проект із резервату, то його розглядають в першу чергу», - зауважив науковець.

Директор Шацького національного парку Володимир Захарко додав, що головне питання – розбудова спільної інфраструктури: створення екологічних, туристичних стежок, що включає у себе вирішення юридичних моментів, впровадження спрощеного перетину кордону для відвідувачів території резервату, його популяризація, а відтак Шацького національного парку та України в цілому.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Шацький національний парк хочуть розвивати за кошти інвесторів
11 жовтень, 2016, 21:44