Ковельчани хочуть пікетувати облраду через вузлову лікарню

Ковельчани хочуть пікетувати облраду через вузлову лікарню
Ковельчани рішуче налаштовані щодо збереження залізничної лікарні. Вони готові вкотре пікетувати Волинську облраду.

Про це йшлося під час засідання «круглого столу» щодо збереження залізничної лікарні, - повідомляється на сайті Ковельської міськради.

На сьогодні є три проекти рішення, які пропонуються на розгляд сесії Волинської обласної ради щодо подальшого функціонування лікарні. У двох йдеться про створення на базі закладу хоспісу (автором одного з них є голова обласної ради Ігор Палиця). Третій проект - щодо створення комунального підприємства «Вузлова лікарня станції Ковель» Волинської обласної ради. Саме третій проект є найбільш прийнятним для ковельчан.

Міський голова Олег Кіндер підтримує збереження цілісного майнового комплексу обласної комунальної власності - лікувальної установи, яка обслуговуватиме залізничників Волині.

Лікар із багаторічним стажем Алла Полякова занепокоєна, що керівник медичного закладу Наталія Віслогузова ввела в оману депутатів облради, буцімто більшість працівників лікарні виявили бажання перейти на роботу в хоспіс, і проект рішення щодо його створення підтримує колектив. Насправді ж понад 160 працівників із 224 хочуть зберегти цілісність майнового комплексу та функціонування вузлової лікарні.

Начальник станції Ковель Руслан Александрук повідомив, що залізничники солідарні з медичними працівниками у прагненні зберегти цей заклад охорони здоров'я.

Після тривалих дискусій та обговорень учасники «круглого столу» вирішили делегувати по одному представнику від медустанови, залізничників, громадськості, міської влади на засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, аби вкотре висловити своє бачення щодо функціонування лікувальної установи.

Якщо ж члени комісії не дослухаються до думки ковельчан, то 12 жовтня група залізничників, громадських активістів вирушить до Луцька пікетувати сесію обласної ради, адже втрачено уже досить багато часу, а конкретного рішення досі не прийнято.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Якщо залізничники солідарні з медичними працівниками у прагненні зберегти цей заклад охорони здоров'я то чому саме залізничники відмовилися від фінансування лікарні і передали на місцевий бюджет))))
Відповісти
Останні новини
Ковельчани хочуть пікетувати облраду через вузлову лікарню
11 жовтень, 2016, 18:59