У Раду внесли проект закону, який заборонить забирати квартири за борги

У Раду внесли проект закону, який заборонить забирати квартири за борги
До парламенту внесли проект закону «Про мораторій на примусову реалізацію житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за несплату житлово-комунальних послуг».

Авторами законопроекту №5250 є народні депутати від групи «Воля народу» Ярослав Москаленко, Сергій Лабазюк та Ігор Молоток, а також депутати інших фракцій та груп, - повідомили у прес-службі «Волі народу».

Законопроектом пропонується встановити мораторій на примусову реалізацію житла, нарахування та стягнення пені та інших штрафних санкцій за несплату житлово-комунальних послуг до 1 січня 2018 року.

За даними Держстату, на початок вересня 2016 року заборгованість населення зі сплати за централізоване опалення та гаряче водопостачання - 4,8 млрд грн, за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій — 2,5 млрд грн, за централізоване водопостачання та водовідведення — 1,8 млрд грн, за вивезення побутових відходів — 0,4 млрд грн, за електроенергію — 2,9 млрд грн.

«Виникла велика проблема з тим, що через заборгованість за несплату комунальних платежів у пенсіонерів, ветеранів, інвалідів та іншого населення можуть забрати їх житло, що є неприпустимим в умовах фінансової кризи та суперечить частині 2 статті 47 Конституції України, яка передбачає, що ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду», – йдеться у пояснювальній записці.

Народні депутати від «Волі народу» сподіваються, що прийняття законопроекту зупинить практику порушення права на житло та допоможе захистити інтереси малозабезпечених та соціально незахищених верств населення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Раду внесли проект закону, який заборонить забирати квартири за борги
12 жовтень, 2016, 12:12