Волинська «Свобода» проти нового генкосула у Луцьку

Волинська «Свобода» проти нового генкосула у Луцьку
Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Волинській обласній раді висловлює глибоке обурення з приводу численних фактів недружніх жестів по відношенню до України, які мають місце на території Польщі і нагнітають у польському суспільстві нездорову антиукраїнську істерію.

Про це йдеться у заяві фракції, яку 12 жовтня 2016 року під час сесії Волинської облради зачитав перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

«Поляки продовжують активно воювати з мертвими українцями, переходячи усі межі не лише цивілізованих добросусідських міждержавних стосунків, а й елементарної людської логіки та моралі. Декілька днів тому в селі Верхрата Підкарпатського воєводства РП було вчинено акт вандалізму над могилою вояків УПА. У білий день на місцевому цвинтарі двоє нелюдів перфоратором знесли хрест, побили пам’ятні таблиці, знявши цей дикунський акт на відео», - використав свої 3 хвилини Пирожик.

Лише за два останні роки зафіксовано 14 руйнувань українських могил. В той час, коли в Україні поховання польських солдатів ніхто не руйнує.

Нагадаємо, претендент на посаду Генерального Консула Республіки Польща в місті Луцьку Веслав Мазур висловився про Степана Бандеру: «Як може бути бандит героєм?»

З огляду на це ВО «Свобода» вважає призначення Веслава Мазура генконсулом Польщі у Луцьку «вкрай небажаним і таким, що провокуватиме політику розпалювання міжнаціональної ворожнечі, а не політику добросусідства та взаємоповаги. Поява такого дипломата в Луцьку може мати в подальшому непередбачувані наслідки».

«У зв’язку з відверто антиукраїнською позицією вимагаємо також від МЗС України не давати згоди на призначення Веслава Мазура на таку відповідальну посаду, як Генеральний Консул Республіки Польща у місті Луцьку», - висловився перший зам голови облради.

Депутати вислухали цю інформацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Свобода" Створила ненависть в країні, війну і розруху і ще лізе в дипломатичні міждержавні відносини? Це вже кінець всім правилам і нормам. На що дивляться відповідні органи? Вони ж ( собода ) , як ракова пухлина руйнують державний організм з середини.
Відповісти
В тій партії зібралися всі шизофреніки Волині. Хоч і хворі, але красти вміють. І що головне, що безнаказано, поки що.
Відповісти
Мусово бути толерантнішими і до Свободи, до пана кандидата в Консули.
Відповісти
ту свободу треба відправити до білих ведмедів..ідіоти з своїми націоналістичними ідеями.
Відповісти
Останні новини
Волинська «Свобода» проти нового генкосула у Луцьку
12 жовтень, 2016, 12:28